Denklik başvurusu nereden yapılır?

İçindekiler:

  1. Denklik başvurusu nereden yapılır?
  2. E devlet denklik başvurusu nasıl yapılır?
  3. Denklik Belgesi kaç TL?
  4. Antrenör denklik Başvurusu Nasıl Yapılır?
  5. Denklik belgesi internetten alınır mı?
  6. Diploma denkliği için ne gerekiyor?
  7. Besyo mezunu antrenörlük belgesi nasıl alınır?

Denklik başvurusu nereden yapılır?

http://www.yok.gov.tr/web/denklikbirimi internet adresinde yer alan dilekçe doldurulup hizmet bedeli yatırılarak, elden ya da posta yoluyla Yükseköğretim Kurulu Tanıma ve Denklik Hizmetleri Daire Başkanlığına başvuruda bulunulmalıdır.

E devlet denklik başvurusu nasıl yapılır?

https://www.turkiye.gov.tr/yok-denklik-basvurusu adresinden yapılabilir. Süreç nasıl İşlemektedir? Uygulamaya giriş yapabilmek için e-devlet şifresine sahip olmanız gerekmektedir. Giriş yaptıktan sonra kişisel ve diploma bilgilerinizi girerek, belgelerinizin aslını renkli olarak tarayıp sisteme yüklüyorsunuz.

Denklik Belgesi kaç TL?

"Diploma Tanıma ve Denklik Başvuruları" ve "Denklik Başvurularının Yeniden İncelenmesi" talepleri için 150 TL, Yükseköğretim Kurumları Tanıma talepleri için (Yükseköğretim Kurumlarının tanınıp tanınmadığına dair belge) 50 TL, İşlemler Devam Ediyor belgesi talepleri için (Askerlik Tecil Belgesi, iş başvuruları vb.)

Antrenör denklik Başvurusu Nasıl Yapılır?

Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 24.12.2019 tarihinde yürürlüğe giren Antrenör Eğitim Yönetmeliğine göre üniversitelerin Beden Eğitimi ve Spor bölümlerinden mezun olan öğrencilerin antrenör denklik işlemleri E-devlet kanalıyla Spor Bilgi Sistemi üzerinden yapılacaktır.

Denklik belgesi internetten alınır mı?

https://edenklik.meb.gov.tr/ adresi üzerinden öğrenciler denklik belgesine çevrimiçi(online) başvuru yapabilir. Detaylı bilgilerin tümü https://edenklik.meb.gov.tr/ adresi içerisinde yer almaktadır.

Diploma denkliği için ne gerekiyor?

Denklik İçin Gerekli Evraklar (T.C Vatandaşları İçin)
  • İmzalı başvuru formu.
  • Diplomanın aslı ya da noter onaylı sureti.
  • Denkliği istenen diplomanın ya da mezuniyet belgesinin noter onaylı sureti ve noter onaylı tercümesi.
  • Denkliği istenen diplomanın kapsadığı öğrenim süresine ait transkriptin aslı.
Daha fazla öğe...

Besyo mezunu antrenörlük belgesi nasıl alınır?

En az iki dönem ilgili spor dalında eğitim aldığını belgeleyenler, temel eğitim ve sınavından muaf olup, tercih edeceği yalnızca bir spor dalında ilgili federasyon tarafından açılan uygulama eğitimi ve sınavına katılarak başarılı olmaları halinde temel antrenörlük belgesi almaya hak kazanır.