Araştırma Görevlisi yeşil pasaport alabilir mi?

İçindekiler:

  1. Araştırma Görevlisi yeşil pasaport alabilir mi?
  2. Akademisyenler kaç yılda yeşil pasaport alabilir?
  3. Doktor Öğretim Üyesi yeşil pasaport alabilir mi?
  4. Doktor Öğretim Üyesi doçent mi?
  5. Akademisyenler kaç saat derse girer?
  6. Öğretim Görevlisi dışarıda çalışabilir mi?

Araştırma Görevlisi yeşil pasaport alabilir mi?

Araştırma görevlilerinin kadroları 78 sayılı kanun hükmünde kararname de 4-7. dereceler arasında düzenlendiğinden araştırma görevlilerine yeşil pasaport verilmemektedir. ... Kadrolarda yapılacak bu düzenleme sonucunda da araştırma görevlileri yeşil pasaport alabileceklerdir.

Akademisyenler kaç yılda yeşil pasaport alabilir?

VAKIF ÜNİVERSİTESİ AKADEMİSYENLERİNE DE YEŞİL PASAPORT Vakıf yükseköğretim kurumlarında görev yapan ve en az 15 yıl mesleki kıdemi olan öğretim üyelerine, hususi damgalı (yeşil) pasaport verilecek.

Doktor Öğretim Üyesi yeşil pasaport alabilir mi?

Kanun hükmünde de açıkça ifade edildiği gibi hususi damgalı pasaport (yeşil) sadece kadro derece 1-3 aralığında olan öğretim elemanlarına verilebilmektedir.

Doktor Öğretim Üyesi doçent mi?

Doktor Öğretim Üyesi, akademik araştırmalar yürütmek, lisans ve lisansüstü düzeydeki öğrencilere eğitim vermekle sorumlu kişiye verilen mesleki unvandır. Yardımcı Doçent Doktor olarak bilinen akademik unvan, Yükseköğretim Kurulu tarafından Doktor Öğretim Üyesi / Dr. Öğr. Üyesi olarak değiştirilmiştir.

Akademisyenler kaç saat derse girer?

Madde 1- Maaş karşılığı haftalık ders yükü, öğretim üyeleri için 10 saat, öğretim görevlileri ve okutmanlar için 12 saattir.

Öğretim Görevlisi dışarıda çalışabilir mi?

Buna göre, dışarıda çalışacak öğretim üyeleri, döner sermaye kapsamında çalışmayacaklar. ... Ayrıca dışarıda çalışan öğretim üyeleri üniversitelerde yöneticilik (rektör, dekan, enstitü, yüksekokul ve konservatuvar müdürü, bölüm başkanı, anabilim ve bilim dalı başkanı, başhekim ve bunların yardımcısı) yapamayacak.