Doğal kabak lifi ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Doğal kabak lifi ne işe yarar?
  2. Kabak lifi nasıl kullanılır vücut?
  3. Kabak lifi bitkisi nerede yetişir?
  4. Lif kabağı ne zaman hasat edilir?
  5. Kabak lifi sabunu nasıl kullanılır?
  6. Kabak lifi sabunu yüze nasıl kullanılır?

Doğal kabak lifi ne işe yarar?

KABAK LİFİNİN FAYDALARI Cildi ölü derilerden arındırma işlemi yapmaktadır. Vücuda uygularken selülit gibi oluşumların önüne geçilmesinde yardımcı olur. Selülit görünümünü azaltır. Sivilce ve siyah nokta oluşumlarına iyi gelir.

Kabak lifi nasıl kullanılır vücut?

Kabak Lifi Nasıl Kullanılır ? Batık kıllara banyoda su ve biraz vücut jeli yada tercih ederseniz zeytinyağlı sabun ile ovalayarak sorunlardan kurtulabiliyorsunuz. Banyoda bu işlemi yaklaşık 2-3 dakika bu şekilde cildinizi çok fazla tahriş etmeden uygulayabilirsiniz.

Kabak lifi bitkisi nerede yetişir?

Anavatanı Ortadoğu bölgesi olan lif kabağı ülkemizin güney bölgelerinde bolca yetişebilir. Hatay ilimizde Asi nehri boyunca kabak lifleri yetiştirilmektedir.

Lif kabağı ne zaman hasat edilir?

Ekim ve kasım aylarında olgunlaşan her kökten 8-10 lif kabağı topluyoruz. Aralık ayının sonuna kadar hasadı devam eder. Bu bitki ne fazla sıcağı ne de soğuğu sever.

Kabak lifi sabunu nasıl kullanılır?

Orta sertlikteki kabak lifi kesenizi bir miktar ılık suyla ıslatın. Üstüne cildinize uygun kaliteli bir duş jeli sürün. Bacaklarınızdaki batık olan bölgelere lifi hafif bastırarak aşağı yukarı ritmik hareketlerle sürün.

Kabak lifi sabunu yüze nasıl kullanılır?

Yüzünüzde Kabak lifli sabun kullanımı hafif ve yumuşak bir şekilde uygulanmalıdır. Oldukça sert olan yapısı sebebiyle kuvvet uyguladığınız zaman tahriş edebilme özelliğine sahiptir. Akne ve sivilce olan yerlere hafif oval hareketler uygulayarak kabak lifli sabun kullanabilirsiniz.