Futbolcu olmak için nasıl beslenmeliyiz?

İçindekiler:

  1. Futbolcu olmak için nasıl beslenmeliyiz?
  2. Futbolcular sabah kahvaltısında ne yer?
  3. Futbolcu antrenmandan sonra ne yemeli?
  4. Iyi bir futbolcu olmak için ne yapmak lazım?
  5. Idmandan ne kadar sonra yemek yenmeli?
  6. Spordan kaç dk sonra yemek yemeli?

Futbolcu olmak için nasıl beslenmeliyiz?

Sporcular açısından beslenmede asıl olan enerji veren gıdaların karışımı. Profesyonel futbolcular için önerilen karışım yüzde 50 karbonhidrat, yüzde 30 yağ ve yüzde 20 proteinden oluşuyor. Bu karışımı nasıl oluşturacakları, ne gibi gıdalarla birlikte alacakları ise tamamen futbolcuların damak zevklerine kalıyor.

Futbolcular sabah kahvaltısında ne yer?

Bol bol meyve yiyin. Sporcular için günün en önemli öğünüdür. İyi kahvaltı eden çocukların, başarı ve dikkat düzeyleri artar. Kahvaltı sofrasında peynir, yumurta, zeytin, reçel, bal, pekmez, ekmek, süt veya meyve suyu bulunmasına özen gösterin.

Futbolcu antrenmandan sonra ne yemeli?

Antrenman sırasında vücudun kaybettiklerini geri kazanabilmesi için, egzersiz sonrası tüketilen öğünler büyük önem taşıyor.
  • Yoğurt veya meyveli smoothie.
  • Bulgur pilavı ya da makarnanın yanında tavuk, et, balık veya hindi.
  • Tost ekmeği üzerine fındık/fıstık ezmesinin yanında muz dilimleri.
  • Çikolatalı süt ve meyve.
Daha fazla öğe...

Iyi bir futbolcu olmak için ne yapmak lazım?

Amatör lisansı aldıktan sonra profesyonel lisans için en az 5 yıl daha futbol oynamaya devam etmeniz gerekmektedir. Daha sonra profesyonel lisansa sahip olarak herhangi bir kulübe transfer olabilirsiniz. Profesyonel lisansa sahip olduktan sonra hem amatör hem de profesyonel liglerde futbol oynamaya başlayabilirsiniz.

Idmandan ne kadar sonra yemek yenmeli?

Bu nedenle, egzersiz yaptıktan sonra mümkün olan en kısa sürede karbonhidrat ve protein kombinasyonunu tüketmeniz önerilir. Zamanlama az da olsa değişebilir ancak birçok uzman antrenman sonrası yemeğinizi 45 dakika içinde yemenizi önerir.

Spordan kaç dk sonra yemek yemeli?

Spordan sonraki 45 dakika içinde bir şeyler tüketmeye çalışın. Çünkü bu 45 dakika içerisinde kalbin kan pompalama hızı devam edip, elektrolitler yenilenerek kaslar için gerekli olan enerji sağlanmaya çalışılır ve kaslar tamir edilir. Yemeklerinizde karbonhidrat, protein ve az miktarda yağ olabilir.