Yoğuşmali kombi kaç derecede Çalişmali?

İçindekiler:

  1. Yoğuşmali kombi kaç derecede Çalişmali?
  2. Kombi faturası az gelmesi için neler yapılmalı?
  3. Doğal gaz faturası nasıl daha az gelir?
  4. Yoğuşmalı kombi tasarrufu nasıl yapılır?

Yoğuşmali kombi kaç derecede Çalişmali?

Kombi ısı ayarı, kullanılan kombinin çeşidine göre de farklılık göstermektedir. Eğer yoğuşmalı kombi kullanıyorsanız kombinizin ısı ayarı 55 dereceyi geçmemelidir. Yoğuşmalı kombilerde ısı ayarı 50 derecenin üzerine çıkarsa yoğuşma oranı düşecektir.

Kombi faturası az gelmesi için neler yapılmalı?

Oda Termostatları Isı kontrol cihazlarıdır.Özellikle kombi kullanılan yerlerde oda termostatı ortamdaki ısıyı ölçerek sıcaklık düştüğünde kombinin harekete geçmesini ve ortam sıcaklığının aynı derecede kalmasını sağlar.Bu şekilde de yakıttan tasarruf sağlanır. Doğalgaz faturanızda düşecektir.

Doğal gaz faturası nasıl daha az gelir?

Alacağınız bir kaç önlemle beraber doğalgaz faturalarınızı düşürmek mümkün. Oda termostatları ısı verimliliğini önemli derecede etkilemektedir. Oda termostatları istenilen ısının sabitlenmesini ve kombinin gereksiz çalışmasını engellemektedir. Böylece faturada %6 tasarruf yapılmaktadır.

Yoğuşmalı kombi tasarrufu nasıl yapılır?

Yoğuşmalı kombi kullanıyorsanız, kombide tasarruf yöntemleri içinde baca gazı sıcaklığının 56, kazan suyu sıcaklığının ise 50 dereceyi geçmemesine dikkat etmelisiniz. Aksi durumda yoğuşma gerçekleşmeyeceği için kombinizde enerji tasarrufu sağlayamazsınız. Termostatik vanalarla ortamın ısısını sabit tutabilirsiniz.