Mars Otomatigi ne ise yarar?

İçindekiler:

  1. Mars Otomatigi ne ise yarar?
  2. Marş motoru bozuksa ne olur?
  3. Marş motoru dönmüyorsa problem nedir?
  4. Marş dinamosu arızası neden olur?
  5. Marş motoru parçaları nelerdir?
  6. Marş rolesi neden bozulur?
  7. Marş dinamosu arızası nelere sebep olur?
  8. Marş motoru kömürü biterse ne olur?
  9. Marş basılıp motoru çalışmıyorsa sebebi nedir?
  10. Marş dinamosu bittiği nasıl anlaşılır?
  11. Marş kömürü arızası nasıl anlaşılır?
  12. Role neden bozulur?

Mars Otomatigi ne ise yarar?

Marş motoru, akümülatörden aldığı elektrik enerjisiyle çalışan ve motordaki ilk hareketi sağlayan sistemdir. Kontağın çevrilmesiyle harekete geçirilen marş motoru krank miline bağlı olan volan dişlilerinin dönmesini, yakıt-hava karışımının motora dolmasını ve pistonların ilk hareketini yapmasını sağlar.

Marş motoru bozuksa ne olur?

Şayet marş motoru sisteminde bir arıza olursa araç hareket etmez. Marş dinamosu aküden aldığı elektrik ile çalışır. Anahtar takılıp kontak çevrildiğinde krank miline bağlı olan volan dişlileri dönmeye başlar. ... Marş dinamosu arızası uzun süre basılmasından dolayı akünün bitmesi olabilir.

Marş motoru dönmüyorsa problem nedir?

Marş motoru çok yavaş dönüyorsa veya hiç dönmüyorsa, yeni bir marş motoruna ihtiyacınız vardır. Bendix tipi marş motorlarının tahrik dişli mekanizması ayrı olarak değiştirilebilir. Bu nedenle tüm marş motorunu değiştirmeye gerek yoktur. Redüksiyonlu tip marş motorlarında bu önerilmez.

Marş dinamosu arızası neden olur?

Marş dinamosu arızası nedenleri; Akünün bitik veya zayıf olması Akü kutup başlarının çıkması veya gevşemesi. Akü kutup başlarının oksitlenmesi.

Marş motoru parçaları nelerdir?

MARŞ SİSTEMİ
  • Akümülatör.
  • Kontak anahtarı
  • Selenoid.
  • Marş motoru.
  • Volan dişlisi.
BE

Marş rolesi neden bozulur?

Marş rolelerinin arızalanmasının sebepleri genellikle dış faktörlere bağlıdır. Elektrikli bir parça olan marş rölesi toz ve kirden dolayı arıza gösterebilir. Bununla birlikte hava şartları da arıza sebeplerinden biri olabilir. Çok sıcak ve soğuk havalar sebebi ile marş roleleri arıza gösterebilir.

Marş dinamosu arızası nelere sebep olur?

Marş dinamosu arızası nedenleri;
  • Akünün bitik veya zayıf olması
  • Akü kutup başlarının çıkması veya gevşemesi.
  • Akü kutup başlarının oksitlenmesi.
  • Şase bağlantılarında gevşeklik olması
  • Marş motoru kömürünün bitmiş olması
  • Marş motorunun arızalanması

Marş motoru kömürü biterse ne olur?

Marş motoru kömürü arıza yaptığında birtakım belirtileri ortaya çıkacaktır. Bu belirtilerin en başında da motorun devirsiz dönmesi gelir. Araç marş devri az olduğu için çalışmayacaktır. Aracın marşına bastığınızda tık sesi gelir ve araç çalışmaz.

Marş basılıp motoru çalışmıyorsa sebebi nedir?

Kontak çevrildiği anda araç marş basmıyor ise bunun nedeni akü olabilir. Ya akü bitiktir ya kutup başları gevşektir ya oksit yapmıştır ya marş şalteri bozuktur ya da marş motoru bozuktur. ... Marş basıldığı anda problem oluşmuyor ancak araç çalışmıyor veya araç yolda stop ediyorsa problem var demektir.

Marş dinamosu bittiği nasıl anlaşılır?

Bu belirtilerin en başında da motorun devirsiz dönmesi gelir. Araç marş devri az olduğu için çalışmayacaktır. Aracın marşına bastığınızda tık sesi gelir ve araç çalışmaz. Aracın kontağını çevirdiğinizde anormal bir ses çıkar, araç birden yavaşlar ya da hızlanabilir.

Marş kömürü arızası nasıl anlaşılır?

Bu belirtilerin en başında da motorun devirsiz dönmesi gelir. Araç marş devri az olduğu için çalışmayacaktır. Aracın marşına bastığınızda tık sesi gelir ve araç çalışmaz. Aracın kontağını çevirdiğinizde anormal bir ses çıkar, araç birden yavaşlar ya da hızlanabilir.

Role neden bozulur?

Rölenin dezavantajı ise mekanik bir sistem olduklarından sık arıza ortaya çıkarabilirler. Rölenin kontakları defalarca birbirine yapışıp açılırlar. Bu da zamanla elektrik atlamalarına neden olabilir ve oksitlenme nedeni ile arıza ortaya çıkarabilirler.