Kısa Dönem staj kaç gün?

İçindekiler:

  1. Kısa Dönem staj kaç gün?
  2. Staj nerede yapılır?
  3. Kısa Dönem staj nedir?
  4. Staj süresi ne kadar?
  5. Muhasebe bölümü öğrencileri nerelerde staj yapabilir?
  6. Kısa dönem uzun dönem staj nedir?
  7. Lise stajı kaç saat sürer?

Kısa Dönem staj kaç gün?

Lisans öğretiminde aranan stajların toplam süresi 60 (altmış) işgünüdür. 60 iş günlük bu sürenin 30 işgünü Genel, 30 işgünü ise Mesleki Staj olarak yapılır.

Staj nerede yapılır?

Nerede staj yapabilirim?
  • Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı tüm alt birimleri (en çok staj yapılan kurumdur)
  • Belediyeler (Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Sosyal Hizmet Merkezi, Kadın Danışma Merkezi vb.)
  • Adliye ve Aile Mahkemeleri (kabul süreçleri zorlu olmaktadır.)
Daha fazla öğe...

Kısa Dönem staj nedir?

En az üniversite 3. sınıfı bitirmiş, zorunlu stajı olan öğrenciler için düzenlenmiş bir aylık süreli staj programıdır. Staja başvuru yapmak isteyen öğrenciler Mart aylarında kariyer.net üzerinden açılan "Tofaş Üniversite Yaz Stajı" ilanına başvuru yapabilirler.

Staj süresi ne kadar?

Bir staj iş günü en az sekiz saatlik fiziksel veya zihinsel çalışma gerektirir. Öğrenci haftada en fazla altı gün çalışabilir. Staj süresi gün hesabı üzerinden yapılmaktadır. Çoğu işyerinde çalışma süresi günde 9'ar saatten 45 saattir ve haftada beş gün çalışılmaktadır.

Muhasebe bölümü öğrencileri nerelerde staj yapabilir?

Cevap: Öğrencilerimiz mezun olmak için 40 iş günü staj yapmakla yükümlüdürler. Stajlar staj komisyonlarınca uygun görülen özel ve kamu sektöründeki işletmelerin muhasebe departmanlarında ve bağımsız müşavirlik firmalarında yapılabilir.

Kısa dönem uzun dönem staj nedir?

Kısa dönem stajlar çoğu zaman işe adapte olmaya çalışmak, fotokopi çekmek ve basit getir götür işleri yapmakla geçer. Uzun dönem stajlar ise çok daha fazla sorumluluk ve öğrenme içerir. Uzun dönem stajlarda stajyerlere bireysel görevler ve sorumluluklar verilir.

Lise stajı kaç saat sürer?

Madde 59- ( Değişik: 20.9.2008/27003 RG ) Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları öğrencilerinin staj süresi 300 saattir. Staj çalışmasının 1/3´ü (100 saat) 10 uncu sınıfın bitiminde, geri kalan (200 saat) kısmı ise 11 inci sınıftan itibaren yapılabilir.