Aile hekimini nasıl şikayet edebilirim?

İçindekiler:

  1. Aile hekimini nasıl şikayet edebilirim?
  2. Aile hekimi yok ne yapabilirim?
  3. Aile hekimleri nereye bagli?
  4. Sağlık ocağı doktorunu nereye şikayet ederim?
  5. Aile Sağlığı Merkezi Hangi Bakanlığa Bağlı?
  6. Aile Hekimi Jinekolojik muayene yapar mı?
  7. Aile hekimi geçici e-nabız şifresi nasıl verir?
  8. Aile hekimi sağlık raporu vermek zorunda mı?
  9. Aile hekimi Değiştirme Formu nereden alınır?

Aile hekimini nasıl şikayet edebilirim?

Sağlık Hizmetleri ile ilgili her türlü şikayet için Sağlık Bakanlığı''nın (SABİM) ALO 184 adlı hattı arayabilirsiniz. Başvuru Şekli : Postayla yapılan başvurular kabul edilmez. İlgili kişi şahsen başvurmak zorundadır.

Aile hekimi yok ne yapabilirim?

Alo 182 MHRS çağrı merkezini arayarak da aile hekimi değişikliği gerçekleştirmeniz mümkündür. Aile hekimimden memnun değilim değiştirmek istiyorum diyorsanız 182'yi aramanız yeterlidir. Bunların dışında aile hekimi değiştirme dilekçesi veya aile hekimi değiştirme formu kullanmanıza gerek yoktur.

Aile hekimleri nereye bagli?

Sağlık evlerinde çalışmakta olan ebeler, hizmet yönünden o bölgenin bağlandığı aile hekimine/hekimlerine; idari yönden ise toplum sağlığı merkezine bağlı olarak çalışırlar.

Sağlık ocağı doktorunu nereye şikayet ederim?

Başvuru Yeri : Sağlık Hizmetleri ile ilgili her türlü şikayet için Sağlık Bakanlığı''nın (SABİM) ALO 184 adlı hattı arayabilirsiniz.

Aile Sağlığı Merkezi Hangi Bakanlığa Bağlı?

MADDE 1 - 5/2/2015 tarihli ve 29258 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Toplum Sağlığı Merkezi ve Bağlı Birimler Yönetmeliğinin 1 inci maddesinde yer alan "Türkiye Halk Sağlığı Kurumu" ibaresi "Sağlık Bakanlığı" olarak değiştirilmiştir.

Aile Hekimi Jinekolojik muayene yapar mı?

Aile Hekimliği, çocuk, genç, yaslı tüm bireylere hem koruyucu hem de tedavi edici sağlık hizmetleri sunan uzmanlık dalıdır. Aile hekimleri dahili, jinekolojik, çocuk sağlığı, ruhsal sorunlarla ilgili temel hastalıkları tedavi edici ve koruyucu sağlık bilgilerine sahip uzman doktorlardır.

Aile hekimi geçici e-nabız şifresi nasıl verir?

Sağlık Bakanlığı * İlk kez e-Nabız kullanıcısı olacak kişiler e-Devlet (www.turkiye.gov.tr) üzerinden e-Nabız'a giriş yaparak profil ayarları üzerinden e-Nabız şifresi oluşturmalı ya da kendi Aile Hekimine başvurarak e-Nabız için geçici şifre edinmelidir.

Aile hekimi sağlık raporu vermek zorunda mı?

Aynı kanun 15. maddesinde bu konuya şöyle yanıt veriyor: “Bu Kanun kapsamında alınması gereken sağlık raporları işyeri hekiminden alınır. 50'den az çalışanı bulunan ve az tehlikeli işyerleri için ise kamu hizmet sunucuları veya aile hekimlerinden de alınabilir.” Buradaki “kamu hizmet sunucusu”ndan kastedilenler devlet ...

Aile hekimi Değiştirme Formu nereden alınır?

Toplum Sağlığı Merkezleri, kendilerine ayın 20'sine kadar aile hekimlerinden ulaşan dilekçeleri Aile Hekimi Bilgi Sistemi (AHBS) programına girerek, en geç ayın 25'inden hekim değiştirme talep formunu İl Sağlık Müdürlüğü'ne ulaştırır.