Imar barışında toplam yapı alanı nedir?

İçindekiler:

  1. Imar barışında toplam yapı alanı nedir?
  2. Yapı toplam alanı nedir?
  3. Yapı kayıt belgesi kalıcı imar hakkı sağlar mı?
  4. Imar barışında bağımsız bölüm nedir?
  5. Yapı kayıt belgesi kredi çıkar mi?
  6. Yapı alanı ne demek?
  7. Binalarda bağımsız bölüm ne anlama gelir?
  8. Rezerv alanı ne demek?
  9. Toplam inşaat alanına bodrum kat dahil midir?

Imar barışında toplam yapı alanı nedir?

Toplam inşaat alanı, ortak kullanım alanları, ruhsata aykırı ve ya ruhsat alınmadan yapılan imalatlar / değişiklerile elde edilen alanlar da dahil olmak üzere, yapının tüm alanları toplamını ifade etmektedir.

Yapı toplam alanı nedir?

Toplam yapı inşaat alanı, aynı parsel içerisinde yer alan tüm yapıların sahip olduğu inşaat alanlarının toplamına eşittir.

Yapı kayıt belgesi kalıcı imar hakkı sağlar mı?

Yapı Kayıt Belgesi kalıcı İmar hakkı sağlar mı? Yapı Kayıt Belgesi İmar açısından ekstra bir hak sağlamaz, müktesep oluşturmaz. - Yapı kayıt belgesi düzenlenen yapıların yenilenmesi durumunda yürürlükte olan imar mevzuatı hükümleri uygulanır.

Imar barışında bağımsız bölüm nedir?

Bağımsız bölüm; anagayrimenkul içerisinde yer alan bölümleri ifade ediyor. Buna göre bir apartmandaki (anagayrimenkul) evler bağımsız bölüm olarak nitelendiriliyor.

Yapı kayıt belgesi kredi çıkar mi?

Bankalar konut kredisi için yapı kayıt belgesi getiren kişilerin başvurularını kabul edecek. Bu sayede artık imar affı hakkından yararlanarak yapı kayıt belgesi alan kişiler yapı kayıt belgesi ile kredi çekebilecek.

Yapı alanı ne demek?

Yapı inşaat alanı, ışıklıklar, avlular ve iç bahçeler hariç olmak üzere, bodrum kat, asma kat ve çatı arasında yer alan mekanlar, çatı veya kat bahçeleri, çatıda, katta ve zemindeki teraslar, balkonlar, açık çıkmalar ile binadaki ortak alanları dahil yapının inşa edilen bütün katlarının alanını ifade ediyor.

Binalarda bağımsız bölüm ne anlama gelir?

Tamamlanan bir yapıdaki katlar, daireler, bürolar, dükkanlar ve depolar gibi başlı başına kullanılabilen bölümler için taşınmazın maliki ya da ortak malikleri bağımsız mülkiyet kurma hakkına sahiptir. Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre bir yapının kat mülkiyetine konu olan her bir bölümüne bağımsız bölüm adı verilir.

Rezerv alanı ne demek?

Rezerv Alan Kanun uyarınca gerçekleştirilecek uygulamalarda yeni yerleşim alanı olarak kullanılmak üzere, Toplu Konut İdaresi Başkanlığının veya İdarenin talebine bağlı olarak veya resen, Maliye Bakanlığının uygun görüşü alınarak Bakanlıkça belirlenen alanlardır.

Toplam inşaat alanına bodrum kat dahil midir?

İnşaat alanı hesabına ışıklıklar, avlular ve iç bahçeler hariç olmak üzere, bodrum kat, asma kat ve çatı arasında yer alan mekânlar, çatı veya kat bahçeleri, çatıda, katta ve zemindeki teraslar, balkonlar, açık çıkmalar ile binadaki ortak alanları dahil ediliyor.