Pirlantada g mi H mi?

İçindekiler:

  1. Pirlantada g mi H mi?
  2. Hangi renk pırlanta?
  3. Vs1 pırlanta ne demek?
  4. Elmasta G ne demek?
  5. Vs Quality ne demek?
  6. G VS Pırlanta ne demek?
  7. Pırlanta sertifikasında neler yazılıdır?
  8. Uluslararası pırlanta sertifikaları nelerdir?

Pirlantada g mi H mi?

F ve G renk iki pırlantayı tüketicinin çıplak gözle ayıramama ihtimali çok yüksektir. H ise sarı tonlar ve beyaz tonlar arasında geçiş rengi sayılabilecek bir ara tektaş pırlanta rengidir. Tüm dünyada H hatta I renk pırlantalar çoğunlukla ticari taşlar olarak kabul edilir. ... G renk tektaş yüzük bulursanız şükrederdiniz.

Hangi renk pırlanta?

Pırlantada renk D ile Z arası bir skalada beş genel kategoride değerlendirilir. Bunlar; ekstra beyaz (colorless – renksiz), beyaz (nearly colorless – neredeyse renksiz), zayıf sarı (faint yellow), çok açık sarı (very light yellow) ve açık sarıdır (light yellow).

Vs1 pırlanta ne demek?

VVS1 ve VVS2 pırlantalardan fiyat olarak daha düşüktür. SI1, SI2 (Slightly Included ) : 10 kat büyütecin altında görülebilen, çıplak gözle görülmesi zor olan lekelerdir. En çok satılan pırlanta berraklık düzeyidir. I1, I2, I3 (Included) : Çıplak gözle görülebilen lekelerdir.

Elmasta G ne demek?

Pırlantada G; Renk (Color), sınıflandırmasının bir diğer değeridir. F color gibi, pırlantanın rengini açıklar. Yalnız F'den daha renklidir. Elbette bu renk farklı çok iyi bir şekilde, profesyonel bir gözle ve aletlerle incelendiğinde farkedilebilir.

Vs Quality ne demek?

Peki VVS1, VVS2 ve VS1, VS2 berraklık ne demektir? VVS'in ingilizcesi Very Very Small yani çok çok küçük izler anlamına gelir. VS'in açılımı ise Very Small çok küçük izler anlamına gelir. 1 ve 2 dereceleri ise izlerin tipine, yerine ve yoğunluğuna göre derecelendirmedir.

G VS Pırlanta ne demek?

Halbuki gerçek bir laboratuvarın verdiği sertifika size taşın bağımsız olarak gerçek renk ve berraklığını gösterecektir. Eklemek istediğimiz bir diğer nokta ise gerçek bir H renk ile gerçek bir G renk pırlantayı kuyumcu dahi çıplak gözle ayırt edemez bu yüzden fiyatı yükseltmek için satılan taşa G rengi denir.

Pırlanta sertifikasında neler yazılıdır?

Renk, berraklık, karat ve altın gramını bilgileri sertifikada yer alır. Bu sertifikada genellikle renk nitelemesi ise iki rengi içine alacak şekilde belirtilir. (Örn: H-I) Çünkü ürün mücevher haline geldiği için Hrd gemologlarının mevcut taşı ya da taşlarda yanılma payı ihtimali vardır.

Uluslararası pırlanta sertifikaları nelerdir?

GIA Sertifikası, 1931 yılında Amerika'da kurulan bağımsız vakıf firması tarafından verilmektedir. Dünya'da belirlenen standartlarına uygun, pırlantanın gerçek olduğunu ve hangi kalitede olduğunu ortaya koyar. GIA, Uluslararası Derecelendirme Sistemi'nin Dünya'da öncüsüdür.