Yatırım kredileri ne demek?

İçindekiler:

  1. Yatırım kredileri ne demek?
  2. Proje kredisi ne demek?
  3. Prefinansman kredisi ne demek?
  4. Röfinansman kredisi ne demek?
  5. Proje Finansmanı kredisi nedir?
  6. Prefinansman kredileri avantajları nelerdir?
  7. Prefinansman garantisi nedir?
  8. Iç borçlar nelerdir?
  9. Devlet neden borçlanır?

Yatırım kredileri ne demek?

Yatırım Kredisi Nedir? Yatırımlarınızın, makine ve/veya işyeri alımınıza ilişkin nakit ihtiyacınızın finansmanına yönelik olarak, esnek ödeme koşullarıyla bir kredi seçeneğidir. 1 yıl anapara ödemesiz olmak üzere azami 5 yıla varan vadelerde TL veya döviz cinsinden Yatırım Kredisi kullanabilirsiniz.

Proje kredisi ne demek?

Projeye dayalı özelleştirme ve satın alma ihalelerine katılan firmalar ile kapasite artırımı ve komple yeni yatırım yapan, yapılan incelemeler doğrultusunda değerlendirme sonucu olumlu bulunan firmalara; bankamız kaynaklarından Orta ve Uzun Vadeli TL ve Döviz olarak kullandırılan kredilerdir.

Prefinansman kredisi ne demek?

Prefinansman Kredisi, ihracat, ihracat sayılan satış ve teslimler ile döviz kazandırıcı faaliyetler ile ilgili mal ve hizmet alımlarının finansmanında kullanılan bir kredi türüdür.

Röfinansman kredisi ne demek?

[1] (ekonomi) Kullanılmış olan kredinin, daha uygun faiz oranlarına sahip olan başka bir kredi ile kapatılması ve uygun faiz oranına sahip olan krediye borçlanma durumu.

Proje Finansmanı kredisi nedir?

Bu kapsamda Proje Finansmanı, projenin yaratacağı nakit akışının esas alınarak kredinin geri ödenmesini sağlayacak bir finansman yapısının oluşturulması ve öncelikli olarak Şirketin değil, Projenin varlıklarının verilen krediler için bir teminat olarak değerlendirilmesidir.

Prefinansman kredileri avantajları nelerdir?

İhracatçılar için uygun faiz oranları ile finansman imkanı.
  • İhracat yapan firmalar, krediyi bizzat yurtdışındaki alıcıdan veya uluslararası finans kuruluşlarından temin eder. ...
  • Kredi azami 18 ay vadeli olup, ihracat yapan ve yurtdışından kaynak bulabilen tüm firmalar bu krediden yararlanabilirler.
Daha fazla öğe...

Prefinansman garantisi nedir?

Firmaların, ihracat veya ihracat sayılan satış ve teslimler ile döviz kazandırıcı faaliyetler ile ilgili mal ve hizmet alımının finansmanı amacıyla, bizzat kendilerince yurt dışındaki alıcıdan veya uluslararası finans kuruluşlarından sağladıkları ve Türkiye'deki bankalar aracılığıyla kullanabildikleri bir kredi türüdür ...

Iç borçlar nelerdir?

İç borçlar, kamu bütçesinde yer alan hizmetlerin finansmanı için yurt içi kaynaklardan elde edilen ve alınması ve ödenmesi durumlarında ülkenin toplam kaynaklarının artması ya da azalmasını sonuçlandırmayan kamu borçlanması türü şeklinde tanımlanabilir.

Devlet neden borçlanır?

Devletin en önemli gelir kaynağı vergilerdir. Ancak, vergilerin kamu harcamalarını karşılamaya yetmediği, diğer bir ifadeyle, bütçe açığı söz konusu olduğu zaman devlet borçlanmak zorunda kalmaktadır. Bütçe açığı, belirli bir dönem içinde olağan kamu gelirleri ile kamu giderleri arasındaki farktır.