Kurgucunun temel görevleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Kurgucunun temel görevleri nelerdir?
  2. Kurgucu kim?
  3. Kurgu operatörü ne kadar maaş alır?
  4. Mustafa Presheva nereli?
  5. Sanat Direktörlüğü nedir?

Kurgucunun temel görevleri nelerdir?

Kurgucu, görüntüleri ve sesleri televizyona hazırlamak üzere seçen, kesen ve birleştiren kişidir. Kurgucu, aynı zamanda yapım sırasında oluşan hataları da düzeltebilir” (Millerson ve Owens, 2008: 18). Kurgucu, müzikleri, sesleri ve görüntüleri yaratıcı bir biçimde birleştirmelidir.

Kurgucu kim?

Bir yapımın kurgusunda ön planda olan kişiler yönetmen ve kurgucudur. Yönetmen, görüntülerin çekimini gerçekleştirir ve işin nihai sonucunun ne olması gerektiği konusundaki en yetkili kişidir. Kurgucu teknik ve estetik bilgisiyle yönetmenin kafasında oluşturduğu resmi gerçekleştirir.

Kurgu operatörü ne kadar maaş alır?

Montajcı (Kurgucu) maaşı ortalama aylık 4300 - TL'dir. En düşük Montajcı (Kurgucu) maaşı 3900 -TL, En yüksek ise 4700 - TL'dir. Eğer sizde yukarıdaki maaşlar gibi bir maaş almak istiyorsanız. İŞKUR Montajcı (Kurgucu) iş ilanlarına bakabilir, buradan kariyer planlamanızı yapabilirsiniz.

Mustafa Presheva nereli?

Hayatı Mustafa Preşeva, bugün Kosova sınırları içinde kalan Mitroviça şehrinde 1961 yılında doğmuştur. 1992 yılında Yugoslavya'nın bölünmesiyle sonuçlanan savaş döneminde, aşk ilişkisi ve savaş sebebiyle Türkiye'ye gelmiş, İstanbul'a yerleşmiştir. Bu şehirde, çalışmalarına devam etmiştir.

Sanat Direktörlüğü nedir?

Art Direktörler (Sanat yönetmenleri), dergilerde, gazetelerde, ürün ambalajlarında, film ve televizyon yapımlarında görsel stil ve görüntülerden sorumlu olan kişilerdir. Çalıştıkları işte yada işyerinde genel tasarım olgusunu yaratırlar ve ayrıca resmi veya mizanpajı geliştiren diğer kişileri yönlendirirler yönetirler.