Kamu SM Şifre Nasıl Alınır?

İçindekiler:

  1. Kamu SM Şifre Nasıl Alınır?
  2. Kamu SM nasıl yenilenir?
  3. DYS Şifre Nasıl Alınır?
  4. Mali mühür şifresi nasıl öğrenilir?
  5. Kamu SM nitelikli elektronik sertifika nedir?
  6. Mali mühür aldıktan sonra ne yapmalıyım?
  7. Mali mühür şifresi nasıl değiştirilir?
  8. Nitelikli elektronik Sertifika kim verir?
  9. Elektronik sertifika nereden temin edilir?
  10. Elektronik sertifika vermeye yetkili kurumlar nelerdir?

Kamu SM Şifre Nasıl Alınır?

PIN bilgisinin güvenli olarak muhafaza edilmesi kart sahibinin sorumluluğundadır. PIN'in 3 (üç) kere hatalı girilmesi durumunda www.kamusm.gov.tr adresindeki Online İşlemler sayfasından PIN Oluşturma/Kilit Çözme seçilerek yeni PIN oluşturulmalıdır.

Kamu SM nasıl yenilenir?

Yenileme Süreci Kurum sorumlusu Kurumsal Ek Başvuru Sürecini işleterek Kamu SM'ye yenileme talebinde bulunur. Kamu SM, talep üzerine, süresi dolan sertifika sahiplerine içeriğinde başvuru parolası ve bağlantı bulunan bir e-posta gönderir. Bu bilgilerle sertifika sahibi, elektronik ortamdaki başvuru formuna erişir.

DYS Şifre Nasıl Alınır?

DYS Sisteminden Cep Telefonu Getir sekmesine tıklanır. İlgili öğretmenin cep telefonu ekrana yansıdıktan sonra email, şifre ve şifre onayı girilir.

Mali mühür şifresi nasıl öğrenilir?

Mali Mühür PIN/Şifre Alma Mali mührünüze sim kartı taktıktan sonra Mali Mühür Sertifikanıza ait PIN/Şifre almanız gerekmektedir. Mali Mühür şifresini https://nesbireysel.kamusm.gov.tr/nb.go adresli Kamu Sertifikasyon Merkez'i sayfasından alınmaktadır.

Kamu SM nitelikli elektronik sertifika nedir?

Elektronik sertifikalar, nüfüs cüzdanı, sürücü belgesi veya diğer kimlik belgeleri gibi kişinin kimliğini ispatlaması için elektronik ortamda kullanılan elektronik dosyalardır.

Mali mühür aldıktan sonra ne yapmalıyım?

Sertifika teslim alındıktan sonra dikkatlice kontrol edilmelidir. Siparişiniz sim kart ve kart okuyucu olmak üzere oluşturulduğu halde herhangi birinin gönderinizden çıkmaması durumunda 5 iş günü içerisinde bilgi[at]kamusm.gov.tr adresine mail atarak durumu bilgilendirilmelidir.

Mali mühür şifresi nasıl değiştirilir?

Not: Mali Mühür Başvurusu yaptığınız da oluşturduğunuz Güvenlik Sözcüğü'nü hatırlamıyorsanız “Güvenlik Sözcüğümü Unuttum” seçeneğine tıklayarak güvenlik sözcüğü yenileme linkini başvuru da kullandığınız mail adresine gönderilmesine sağlayarak Güvenlik Sözcüğünüzü yenileyebilirsiniz.

Nitelikli elektronik Sertifika kim verir?

İlgili Başbakanlık genelgesi gereği kamu kurum ve kuruluşları için TÜBİTAK'a bağlı bir sertifikasyon merkezi oluşturulmuştur. Kamu kapsamının dışında kalan sertifika başvuru sahiplerine yönelik olarak, BTK denetiminden geçmiş yetkili ESHS'ler elektronik sertifika hizmetleri verirler.

Elektronik sertifika nereden temin edilir?

Eğer kamu kurumunda çalışıyorsanız ve imzanızı kurum içi ve kamu kurumları arasında işlemlerde kullanacaksanız, sertifikanızı Başbakanlık Genelgesi gereği TÜBİTAK UEKAE'den temin etmelisiniz. Bunun için çalıştığınız kurumun TÜBİTAK UEKAE'ye kurumsal başvuru yapması gerekir.

Elektronik sertifika vermeye yetkili kurumlar nelerdir?

Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcıları
  • Elektronik Bilgi Güvenliği A.Ş. ( ...
  • TUBİTAK-UEKAE (Kamu Sertifikasyon Merkezi) ...
  • TürkTrust Bilgi, İletişim ve Bilişim Güvenliği Hizmetleri A.Ş. ...
  • EBG Bilişim Teknolojileri ve Hizmetleri A.Ş.(E-Tugra) ...
  • Emniyet Genel Müdürlügü Sertifikasyon Merkezi (EGMSM)
Daha fazla öğe...