MASAK hesap blokesi ne zaman kalkar?

İçindekiler:

  1. MASAK hesap blokesi ne zaman kalkar?
  2. Masak ne zaman bloke koyar?
  3. MASAK evrakları ne demek?
  4. MASAK kontrolü nedir?

MASAK hesap blokesi ne zaman kalkar?

Her ne kadar MASAK, bloke işlemi açısından 7 iş günü süreyle ve yasayla sınırlanmışsa da uygulamada bu süre daha uzun (genellikle 15-60 gün) olabilmektedir.

Masak ne zaman bloke koyar?

Burada “askıya alma” kavramı uygulamada MASAK tarafından işleme konu tutarın; yasa uyarınca en fazla 7 iş günü süreyle bloke edilmesidir. Her ne kadar MASAK, bloke işlemi açısından 7 iş günü süreyle ve yasayla sınırlanmışsa da uygulamada bu süre daha uzun (genellikle 15-60 gün) olabilmektedir.

MASAK evrakları ne demek?

Gerçek kişinin adı, soyadı, doğum yeri ve tarihi, anne ve baba adı, uyruğu, Türk vatandaşları için T.C. kimlik numarası, kimlik belgesinin türü ve numarası, adresi ve imza örneği ile varsa telefon numarası, faks numarası, elektronik posta adresi ile iş ve meslek bilgileri alınır.

MASAK kontrolü nedir?

MASAK suç sonucu ortaya çıkan gelirlerin aklanması çalışmaları ile mücadele etmek, aklama suçlarının ortaya çıkmaması için gerekli çalışmalar ve araştırmalar yapmak, ilgili alan da veri toplamak, toplanan tüm verileri bir araya getirerek analiz etmek, gerektiğinde inceleme yaptırmak için kurulmuş bir kuruluştur.