Diş teli tedavisini devlet karşılıyor mu?

İçindekiler:

  1. Diş teli tedavisini devlet karşılıyor mu?
  2. Diş teli nereye kadar takılır?
  3. Devlette diş teli taktırmak ne kadar?
  4. Devlet hastanelerinde diş teli ücretli mi?

Diş teli tedavisini devlet karşılıyor mu?

Çene iskeletinde problemlerin olması veya dişlerin yapılarının bozulması gibi durumlarda; SSK ile diş teli yaptırmak mümkündür ve devlet hastaneleri tedavi masraflarını karşılamaktadırlar. Çene şekil bozukluklarının onarılması ve düzeltilmesi için uygulanan diş teli tedavisini devlet karşılamaktadır.

Diş teli nereye kadar takılır?

Bu sebeple kliniğimizde diş teli genelde 2 çeneye aynı anda takılmaz. Önce üst çeneden başlanır daha sonra alt çeneye geçilir. Bu yöntem toplam tedavi süresini değiştirmediği için hiçbir şey kaybedilmez ve daha rahat bir alışma ortamı sağlanır.

Devlette diş teli taktırmak ne kadar?

18 yaş altı kişiler için diş teli tedavisi ücretsizdir. Ancak devlet hastaneleri sadece metal diş teli tedavisini karşılar. Kullanılan malzemeye göre ücret talep edilebilir. Bu oran da 750-2000 TL arasında değişiklik gösterir.

Devlet hastanelerinde diş teli ücretli mi?

Diş Teli Tedavisini Devlet Öder Mi? ... Diş teli tedavisi görülen hastane devlet hastanesi ise devlet tutarı karşılamaktadır. Özel hastanelerde diş teli tedavisi görecek olan kişilerin sigortaları olsa dahi hastane özel olduğu için devlet karşılamamaktadır.