Yatak odasi perdesi ne renk olmali?

İçindekiler:

  1. Yatak odasi perdesi ne renk olmali?
  2. Fon perde boyu nasıl olmalı?
  3. Perdelerin boyu ne kadar olmalı?
  4. Yatak odasına perde nasıl olmalı?
  5. Yatak odası perdesi neye göre belirlenir?
  6. Fon perde ölçüsü ne olmalı?
  7. Uzun tül yerden kaç cm olmalı?

Yatak odasi perdesi ne renk olmali?

Yatak odası perde seçimi için genel olarak önerilen renk koyu renklerdir. Sebebi ise uykunun rahat olması içindir. Ancak odası büyük olan ve aydınlık, geniş bir ortam yaratmak isteyenler, güneşlik için koyu bir renk tercih edip, tül için ise son derece açık bir renk tercih edebilirler.

Fon perde boyu nasıl olmalı?

Perdeyi dekor için kullanmak istiyorsanız, enine geniş ölçü vermemeye çalışmalısınız. Aksi takdirde sabahleyin eve giren güneş ışını kesilebilir. Bunun için ise ideal fon eni 70-90 cm arasıdır. Pencere çerçevesinin iki tarafından da eşit miktarda dağıtarak toplam 40 santim taşırarak ölçü almanız tavsiye edilir.

Perdelerin boyu ne kadar olmalı?

Düz klasik tarzda tül perde ölçüsü duvardan duvara alınabilir veya pencerelerin bitiminden 25'er cm taşabilir. Boy ölçüsü tavandan yere genel tercih olarak yerden 4-5 cm. yukarda tutulur. Tül perdelik kumaş alırken büzgü tercihine göre 1'e 2,5 istendiğinde alınan en ölçüsünün 2,5 katı kadar tül alınmalıdır.

Yatak odasına perde nasıl olmalı?

Yatak Odası Perdesi Seçerken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?
  1. Sade ve göz yormayan modeller seçin. ...
  2. Kumaşın ışık geçirmez olmasına dikkat edin. ...
  3. Pencerenin boyutlarını göz önünde bulundurun. ...
  4. Perde desenlerine odanın durumuna göre karar verin.

Yatak odası perdesi neye göre belirlenir?

Yatak odasında yer alan perdelerin uzunluğu salona göre daha uzun olmalıdır. Pencerenin 20 veya 25 santimetre üzerinden asılan perdelerin modern görünmesi için pileleri uzun tercih edilmelidir. ... Zemine kadar uzanan perdeler pencere pervazlarına sabitlenerek farklı bir şekil verilebilir.

Fon perde ölçüsü ne olmalı?

Fon perdeyi dekor amaçlı kullanacaksanız bu durumda orta ölçekli camlar için ideal en ölçüsü 70 yada 80cm`dir, ideal cam eninden kastımız 250-300cm lik cam`dır, 350-500cm arasındaki cam ölçüleri için 70-80cm seçebileceğiniz gibi 90-100cm de seçebilirsiniz, orta ve küçük ölçekli camınız için büyük fon eni iyi durmaz, bu ...

Uzun tül yerden kaç cm olmalı?

Boy ölçüsü tavandan yere genel tercih olarak yerden 4-5 cm. yukarda tutulur. Tül perdelik kumaş alırken büzgü tercihine göre 1'e 2,5 istendiğinde alınan en ölçüsünün 2,5 katı kadar tül alınmalıdır.