Mantar üretimi karlı mı?

İçindekiler:

  1. Mantar üretimi karlı mı?
  2. Samandan mantar kompostu nasıl yapılır?
  3. İstiridye mantarı ne kadar sürede hasat edilir?
  4. Kompost pastörizasyon nasıl yapılır?

Mantar üretimi karlı mı?

İstiridye mantarı yetiştiriciliği oldukça kârlıdır. 100 metrekarelik bir alana yapacağınız 10.000 TL'lik yatırım ile bir ay içerisinde 12.000-15.000 TL arası bir kazanç sağlayabilirsiniz. Yatırım masrafını ilk ayda kazandıktan sonra diğer aylar daha rahat üretim yapabilir ve kâr elde edebilirsiniz.

Samandan mantar kompostu nasıl yapılır?

Tahmini 70 derece olan saman va talaş karışımın suyu tamamen süzülsün ve soğusun.( bu süzme işlemi 6-8 saat sürebilir). Saman ve talaş karışımının nem oranı çok önemlidir Karışımın çok sulu olması kompostumuzun geç sarmasını hatta çürümesine neden olur, az olması sarımı yavaşlatır. Nem oranı %75 olmalıdır.

İstiridye mantarı ne kadar sürede hasat edilir?

Yani ilk istiridye mantarı kuluçka döneminden sonra 6 gün içinde toplanabilir. Bu dönemde mantarın yaprağının her gün en az %50 oranında büyüdüğü unutulmamalıdır. İlk hasat döneminden sonra kısa bir ara kuluçka dönemi olur ve ikinci hasat döneminde mantar yetişme süresi 10 günü bulabilir.

Kompost pastörizasyon nasıl yapılır?

Pastörizasyon için taze buhar dönen tambur içerisindeki kompostun üzerine enjekte edilir. Eğer zemini delikli galvanizli kare pastörize kazanı kullanılıyorsa, nemlendirilmiş substrat karışımı* metal kutunun içerisine yerleştirilir. Substrat, hava ile karışım haline getirilmiş buhar ile 65 oC de 1 saat pastörize edilir.