9 sınıf lise nakil işlemleri ne zaman açıklanacak?

İçindekiler:

  1. 9 sınıf lise nakil işlemleri ne zaman açıklanacak?
  2. Lise arası nakil neye göre yapılır?
  3. LGS nakillerde kaç tercih hakkı var?
  4. Lgs'de yerleşen öğrenci tekrar tercih yapabilir mi?
  5. Lgs'de kac tercih yapiliyor 2020?

9 sınıf lise nakil işlemleri ne zaman açıklanacak?

Nakil Tercih Başvuruları ise 17-21 Ağustos tarihleri arasında alınacak. Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçları 24 Ağustos'ta ilan edilecek.

Lise arası nakil neye göre yapılır?

Nakillerde şu esaslar uygulanır; Okulların her birinin kendi arasında veya okullar arasında nakiller alan/dal bulunmak kaydıyla her sınıf seviyesinde sürekli, alan/dal bulunmaması hâlinde 10'uncu sınıfta alan, 11'inci sınıfta aynı alanda dal değiştirerek birinci dönem sonuna kadar yapılacaktır.

LGS nakillerde kaç tercih hakkı var?

Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, merkezi sınavla öğrenci alan okullar ekranından en fazla 10, pansiyonlu okullar tercih ekranından da en fazla 5 olmak üzere toplamda 20 tercihte bulunabilecek.

Lgs'de yerleşen öğrenci tekrar tercih yapabilir mi?

Merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullara, yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara ya da pansiyonlu okullara yerleşen öğrencilerden okul değiştirmek isteyenlerin, yerleştirmeye esas nakil dönemlerinde tekrar yerel yerleştirme ile öğrenci alan okulları tercih etme zorunluluğu bulunmayacaktır.

Lgs'de kac tercih yapiliyor 2020?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında merkezi sınav sonuçlarını kapsamlı bir analiz raporu ile birlikte açıkladı. LGS 2020 tercih ve yerleştirme kılavuzunu da yayınlandı. Buna göre 20 Temmuz'da başlayan LGS tercihleri, 29 Temmuz'a kadar devam edecek. Adaylar, 10 okul tercih edebilecek.