Abdest aldıktan sonra okunacak dua nedir?

İçindekiler:

  1. Abdest aldıktan sonra okunacak dua nedir?
  2. Erkekler için abdest nasıl alınır?
  3. Gusül abdesti nasıl alınır detaylı?
  4. Hanefi mezhebine göre abdest nasıl bozulur?
  5. Hanefi mezhebine göre kadın erkekle tokalaşmak abdesti bozar mı?
  6. Geğirme ile abdest bozulur mu?
  7. Sigara içmek abdesti bozar mı?
  8. Hanefi mezhebine göre sigara abdesti bozar mı?

Abdest aldıktan sonra okunacak dua nedir?

Abdest aldıktan sonra hangi dua okunmalı? ... (Güzelce abdest aldıktan sonra; “Eşhedü en la ilahe illallahü vahdehü la şerikeleh ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve Resulühü” diyene Cennetin sekiz kapısı açılır, istediğinden içeri girer.)

Erkekler için abdest nasıl alınır?

  1. Önce kollar dirseklerin yukarısı na kadar sıvanır, sonra "Niyet ettim Allah rızası için abdest almaya" diye niyet edilir. ...
  2. Eller bileklere kadar üç kere yıkanır. ...
  3. Sağ avuç ile ağıza üç kere ayrı ayrı su alınıp her defasında iyice çalkalanır.
  4. Sağ avuç ile buruna üç kere ayrı ayrı su çekilir.

Gusül abdesti nasıl alınır detaylı?

Gusül abdesti alınışı şöyle: "Niyet ettim Allah rızası için gusül abdesti almaya" diye niyet eder. Elleri bileklere kadar yıkadıktan sonra edep yerlerini sol eliyle temizler. Bundan sonra sağ avucuyla ağzına üç kere su alır ve her defasında ağzını boğazına kadar gargara şeklinde çalkalar.

Hanefi mezhebine göre abdest nasıl bozulur?

Hanefi Mezhebinde Abdesti Bozan Şeyler Nelerdir? Vücudun herhangi bir yerinden kan gelmesi abdestin bozulmasına neden olur. Maide Suresinin 5. ayetinde açıkça belirtildiği üzere tuvalete çıkmak da abdesti bozan şeyler arasında yer alır. Kadın ve erkeğin birbirine dokunmasında niyete ve şehvete bakılmaz.

Hanefi mezhebine göre kadın erkekle tokalaşmak abdesti bozar mı?

Bir erkeğin yabancı bir kadınla tokalaşması veya dokunması, günah olmakla beraber, Hanefi mezhebine göre bu durumda erkeğin de kadının da abdesti bozulmaz. (Mevsılî, el-İhtiyar, İstanbul, ts. , I, 11).

Geğirme ile abdest bozulur mu?

Zira abdesti bozan durumlar arasında geğirmek yoktur. Geğirmek kişinin abdestini bozmaz ve namaz kılmaya da mani bir hal değildir. Gözyaşı Abdesti Bozar mı? ... Bir göz hastalığından dolayı gözleri sulanan kimselerin abdesti bozulur.

Sigara içmek abdesti bozar mı?

Abdestin bozulması için vücudun dışına bir şey çıkması lazım. Kanın çıkması, büyük abdest, küçük abdest, burun kanaması gibi birkaç hal vardır. Onların arasında sigara içmek gibi bir durum yok. Kuran ve sünnet ölçüleri içinde sigara içmek abdesti bozmaz.

Hanefi mezhebine göre sigara abdesti bozar mı?

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, ''Fıkıh kitaplarında, 'abdesti bozan şeyler' arasında sigara içmek yer almamaktadır'' denildi.