Sokak elektrik direkleri kimin sorumluluğunda?

İçindekiler:

  1. Sokak elektrik direkleri kimin sorumluluğunda?
  2. Sokak lambaları neden var?
  3. Genel aydınlatma giderlerini kim öder?
  4. Yedaş nereye şikayet edilir?

Sokak elektrik direkleri kimin sorumluluğunda?

Buna göre, Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ (TEDAŞ) elektrik dağıtım şirketlerinin bünyesinde bulunan ve çalışmayan armatürlerin düzenli kontrolünü yapacak.

Sokak lambaları neden var?

İlk lambalar Yunan ve Roma uygarlıkları tarafından kullanılmış olup o çağlarda güvenlik amacıyla tercih edilmiştir. Sokak aydınlatma için genel olarak yağ lambaları kullanılmıştır. Uzun süre kullanılabilmesi nedeniyle ekonomik çözüm olmuştur. Orta Çağ'a kadar sokak lambalarını yakmakla görevli olan kişiler vardır.

Genel aydınlatma giderlerini kim öder?

MADDE 18 – (1) Genel aydınlatma kapsamında tanımlanan yerlere ilişkin tüketim giderlerinin ödemesi, 6446 sayılı Kanunun geçici 6 ncı maddesinin birinci fıkrasına göre yapılır. Bakanlık tarafından ödenmesi gereken tutar her yıl Bütçe Kanununa bu amaç için konulan ödenekten karşılanır.

Yedaş nereye şikayet edilir?

Tüketici hizmetleri merkezinin telefon, internet, faks ve e-posta bilgilerini herhangi bir elektrik faturanızın üzerinde bulabilirsiniz. Ancak Türkiye çapında tüm illerde elektrik ihbar ve şikayet hattı numarası 186'dır ve bulunduğunuz bölgede bu numarayı arayarak müracaatınızı yapabilirsiniz.