Log kaydı yasal mı?

İçindekiler:

  1. Log kaydı yasal mı?
  2. IP kayıtları ne kadar süre tutulur?
  3. IP kayıtları ne kadar süre ile Tutulmaktadir?
  4. İnternet servis sağlayıcıları erişim engelleme kararının gereğini ne kadarlık bir süre içinde yerine getirmek zorundadırlar?
  5. Kanun No 7253 nedir?
  6. İnternet erişim engeli nedir?

Log kaydı yasal mı?

Trafik bilgisi: Taraflara ilişkin IP adresi, verilen hizmetin başlama ve bitiş zamanı, yararlanılan hizmetin türü, aktarılan veri miktarı ve varsa abone kimlik bilgilerini ifade eder. Log tutmak, yasal zorunluluk olduğu gibi aynı zamanda hukuki uyuşmazlıklarda da delil teşkil eder.

IP kayıtları ne kadar süre tutulur?

Erişim sağlayıcılardan sabit IP almak, sabit IP kullanmak ve sabit IP değişikliklerini on beş gün içerisinde mülki idare amirliklerine bildirmek, Erişim kayıtlarını elektronik ortamda kendi sistemlerine kaydetmek ve iki yıl süre ile saklamak.

IP kayıtları ne kadar süre ile Tutulmaktadir?

Resmi Gazete'de yayınlanan kanun uyarınca kurumların ve işletmelerin yapılan işlemleri kayıt altında tutma süreleri 1 yıl olarak belirtilmiştir. Tutulan bu kayıt dosyaları son bir yılı kapsayacak şekilde ve günlük olarak saklanacaktır.

İnternet servis sağlayıcıları erişim engelleme kararının gereğini ne kadarlık bir süre içinde yerine getirmek zorundadırlar?

Bu karar, erişim sağlayıcısına bildirilerek gereğinin yerine getirilmesi istenir. (5) Erişimin engellenmesi kararının gereği, derhal ve en geç kararın bildirilmesi anından itibaren yirmidört saat içinde yerine getirilir.

Kanun No 7253 nedir?

7253 İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun.

İnternet erişim engeli nedir?

İnternet sitesi veya web sayfasına erişimin engellenmesi; internet üzerinden yayımlanan haber, video, fotoğraf, yorum vb. içeriklerle kişilik haklarının veya özel hayatın gizliliğinin ihlali, suç işlenmesi, kamu yararı bulunması gibi nedenlerle öncelikle hukuka aykırı içeriğin bulunduğu internet sitesindeki URL'ye, ...