Otobüslerde klima serbest mi?

İçindekiler:

  1. Otobüslerde klima serbest mi?
  2. Yan koltuğa oturmak yasak mı?
  3. Araçlarda ön koltuğa oturma yasak mı?
  4. Kaç yaş üstü ön koltuğa oturabilir?
  5. Özel aracla şehirlerarası yolculuk yasak mi?
  6. Seyahat yasağı olan iller hangileri?
  7. 65 yas ustu sehirler arasi yasak var mi?
  8. 65 yaş üstü kendi arabası ile seyahat edebilir mi?
  9. 65 yaş üstü ilçeler arası seyahat edebilir mi?
  10. HES kodu kredi karta nasıl yüklenir?

Otobüslerde klima serbest mi?

Otobüslerin klima sistemi de metro vagonlarındaki klima sistemlerine benzemektedir. Mevcut klima cihazlarının düşük hava debisinde ve %100 dış hava ile çalıştırılması için önlemler alınmalıdır. ... Klima sisteminin araç servisteyken klima fanı çalışırken dezenfeksiyon işlemine tabi tutulması da tavsiye edilmektedir.

Yan koltuğa oturmak yasak mı?

Fakat bakanlığın genelgesinde göre özel araçta yan yana oturmak yasak değil. ... Ancak toplu ulaşım araçlarında yan yana oturmak ise yasaklandı. Elbette kapasitesi uygun olan arabaya 5 kişi binmek yasak değildir. Ancak önde iki koltuk olup arkada koltukları olmayan bir arabanız varsa, bu durumda yasak olur.

Araçlarda ön koltuğa oturma yasak mı?

Bu kurallardan bir tanesi de arabalarda yolculuk sırasında çocukların hangi koltukta oturacaklardır. Çıkartılan yasa gereğince çocukların belirli bir yaşa kadar ön koltukta yolculuk etmeleri kanunen yasaktır. Bu yasağa uymayan kişilere ise idari para cezası verilmektedir.

Kaç yaş üstü ön koltuğa oturabilir?

Ortalama boyları 1,5 metrenin aşağısında ve kilosu 36 kg'nın altında olan çocuk ve bebeklerin bebek koltuğunda veya genel adı ile güvenli koltuk diye adlandırılan koltuklarda seyehat etmesi gerekmektedir. Ön koltukta oturma yaşı ise 10 'dur.

Özel aracla şehirlerarası yolculuk yasak mi?

Özel araçla şehirler arası seyahat, sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı 19.

Seyahat yasağı olan iller hangileri?

  • Düşük Risk Grubunda Yer Alan İller; Şırnak. ( ...
  • Orta Risk Grubunda Yer Alan İller; Batman, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Uşak, Van. ( ...
  • Yüksek Risk Grubunda Yer Alan İller; Adana, Afyonkarahisar, Ağrı, Bingöl, Burdur, Denizli, Hatay, Kahramanmaraş, Kars, Kırşehir, Manisa, Tunceli. (

65 yas ustu sehirler arasi yasak var mi?

Hafta içi veya hafta sonu ayrımı olmaksızın 65 yaş ve üzeri kişiler toplu taşıma kullanamıyordu. ... Şehirler arası seyahatlerin tamamı izne tabi olacak ve şehirler arası toplu taşıma araçları yüzde 50 kapasiteyle çalışabilecek.

65 yaş üstü kendi arabası ile seyahat edebilir mi?

Bakanlığın yayınladığı genelgeye göre, 65 yaş ve üzeri vatandaşlar 10.

65 yaş üstü ilçeler arası seyahat edebilir mi?

Corona virüsü riskini yüksek ve çok yüksek olduğu şehirlere gidecek olan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı için vatandaşlar için seyahat izin belgesi alınması gerekiyor. Düşük ve orta risk grubundaki illere ise seyahat yasağı bulunmuyor.

HES kodu kredi karta nasıl yüklenir?

TC kimlik numaranızı ve HES kodunuzu girdikten sonra yapmanız gereken tek şey, Ulaşım Kartı numarası istenen yere 16 haneli kredi kartı numaranızı yazmanız. Üç kutucuğu da doldurduktan sonra TANIMLA seçeneğine basıyorsunuz ve temassız kredi kartınıza HES kodunuzu tanımlamış oluyorsunuz.