Arı keki nasıl yapılır tarifi?

İçindekiler:

  1. Arı keki nasıl yapılır tarifi?
  2. Arı keki nasıl bir şey?
  3. Bal arılarına kek ne zaman verilir?
  4. Arı Kekine yumurta katılır mı?
  5. Arıya verilen kek nedir?
  6. Proteinli arı keki nedir?
  7. Arıya kışın ne verilir?
  8. Arı balı ne zaman alınır?
  9. Varroa ile mücadele nasıl olur?
  10. Arıya yumurta sarısı verilir mi?
  11. Arı Yemi ne işe yarar?
  12. Kompoze arı keki ne demek?

Arı keki nasıl yapılır tarifi?

Arı keki malzeme ölçelerimiz örnek olarak şu şekilde olabilir; 6 kilo pudra şekerine, 2 kilo bal katılmalıdır. Yapmış olduğunuz tariflerde ölçü olarak elinizdeki balın 3 katı oranında pudra şekeri katacaksınız. Aynı zamanda elinizde arı poleni varsa polende katarak arıların damak tadına hitap etmiş olursunuz.

Arı keki nasıl bir şey?

Arı Keki: Hava sıcaklıklarının 10 derecenin altına düştüğü Sonbaharın son döneminde ve ilkbaharın ilk döneminde arıya verilen,karışımında bal,polen,yağsız süt tozu veya soya unu,pudra şekeri bulunan ve arıyı beslemek için kullanılan arı keki dir.

Bal arılarına kek ne zaman verilir?

Ülkemizde kışı mevsimin çetin şartları geçtikten sonra baha gelmeden önce arılara kek verme işlemi yapılabilir. Lakin, eğer arıda hiç yiyecek yoksa arı ölümü meydana gelecekse kışında kek verilebilir çünkü arı yiyecek ihtiyacını karşılayarak yazı getirebilir.

Arı Kekine yumurta katılır mı?

Arı keklerine yağsız süt tozu, yağsız soya fasulyesi, bira mayası ve yumurta sarısı ilave edilmektedir.

Arıya verilen kek nedir?

Arı Keki nedir? Hava sıcaklıklarının 10 derecenin altına düştüğü Sonbaharın son döneminde ve ilkbaharın ilk döneminde arıya verilen, karışımında bal, polen, yağsız süt tozu veya soya unu, pudra şekeri bulunan ve arıyı beslemek için kullanılan bir karışımdır.

Proteinli arı keki nedir?

Türkiye'nin en yüksek proteinli arı kekidir. Arı kolonilerinde yeterli miktarda polen ve bal stoğu bulunmadığında, kolonilerin açlık stresine girmesini önler. İçeriğinde maya extraktı, şeker, bal, polen ve bitkisel yağ bulunur. Protein oranı %10 dur.

Arıya kışın ne verilir?

Kolonilere kış yiyeceği olarak bal ve polen depolanmış petekler bırakılır. Ancak petekler tamamen balla dolu olmayıp alt yarılarındaki gözler boş olmalıdır. Çünkü kışın arılar bal dolu gözler üzerinde değil, peteklerin balla dolu kısmının hemen altındaki boş gözler üzerinde salkım kurarlar.

Arı balı ne zaman alınır?

Arıların bal yapması bulunduğu yöreye göre farklılık göstermektedir. Ülkemizde bal akım zamanı yine Mayıs ayı başı gibi başlayıp Ağustos ayı sonuna kadar devam etmektedir. Hatta Ağustos ve Eylül aylarında ise çam balında yine bal gelmektedir.

Varroa ile mücadele nasıl olur?

Bal akımında varroa mücadelesi: Arılar bu kesilen kısma erkek arı gözleri örerler ve ana arı bu gözlere dölsüz yumurta bırakır. Bu erkek arıların bulunduğu petek gözleri kapandığında kesilerek alınır ve imha edilir. Erkek arı gözlerindeki varroalarda imha edilmiş olur.

Arıya yumurta sarısı verilir mi?

Arı keklerine yağsız süt tozu, yağsız soya fasulyesi, bira mayası ve yumurta sarısı ilave edilmektedir. Bu maddelerin arılarda Adi İshal ve Nosema gibi hastalıkları tetiklediği unutulmamalıdır.

Arı Yemi ne işe yarar?

Şeker şurubu yapımına göre alıcıya daha rahat taşıma ve kullanma kolaylığı sağlamaktadır. Kolonide kuluçka faaliyetleri ve üreme daha hızlı olmaktadır. Arılar, kullanımı daha kolay ve daha basit olduğundan fazla enerji sarf etmezler. Diğer besinlere göre daha ekonomiktir.

Kompoze arı keki ne demek?

İçerdiği vitamin mineral ve yem katkı maddelerinden dolayı bağırsaktaki maya, mantar, küfü ve paraziti temizler. Arının yediği kekten, şuruptan, nektardan, ve polenden maksimum derecede faydalanma sağlar. ... Böylece arının daha hızlı çalışmasını ve gelişimini ana arının yumurtlama verimini artırır.