Kemoterapi sonrası kan değerleri neden düşer?

İçindekiler:

  1. Kemoterapi sonrası kan değerleri neden düşer?
  2. Kemoterapi alan hasta nasıl olur?
  3. Kanser hastaları kuruyemiş yiyebilir mi?
  4. Kemoterapi halsizlik yapar mı?

Kemoterapi sonrası kan değerleri neden düşer?

Kan Değerlerinin Düşmesi: Kemoterapi alırken vücutta hem kırmızı kan hücreleri, hem beyaz kan hücreleri, hem de trombositlerde düşme görülebilir. Bunun sebebi ilaçların kemik iliğinde kan yapımını baskılamasıdır.

Kemoterapi alan hasta nasıl olur?

Kemoterapinin bulantı, kan düşüklüğü, enfeksiyona yatkınlık, bağırsak problemleri, ağız yaraları, saç dökülmesi, el ve ayaklarda uyuşukluk gibi yan etkileri olabilir. Kemoterapi sonrası bulantı ve kusma görülebilir, bunun için hastaların mutlaka doktoruyla veya bir diyetisyenle ne zaman ne yiyeceğini konuşması gerekir.

Kanser hastaları kuruyemiş yiyebilir mi?

Günde yarım avuç kabuklu kuruyemiş (fındık, ceviz, badem, fıstık), kanser ve diğer nedenlere bağlı ölüm riskini azaltır. Fındık, ceviz, badem veya fıstık gibi kabuklu kuruyemişler, içerdikleri zengin kaynaklar sayesinde sağlığımıza yardımcı olmakta ve birçok hastalığa karşı koruyucu etki yapmaktadır.

Kemoterapi halsizlik yapar mı?

Kemoterapi, kanser hücreleri ile birlikte sağlıklı hücrelere de zarar verebilir. Vücut dokusunu onarmak adına ekstra enerji harcandığı için de halsizlik yaşanabilir. Mide bulantısı, kusma, iştahsızlık gibi tedavi sonucu görülebilen yan etkiler de yorgunluğa neden olabilir.