Motor soğutma suyu nasıl konur?

İçindekiler:

  1. Motor soğutma suyu nasıl konur?
  2. Radyatör suyu hangi seviyede olmalı?
  3. Motor soğutma suyunun azalmasına ne sebep olur?
  4. Radyatöre içme suyu konur mu?
  5. Motorun soğutma sisteminde ne kullanılır?
  6. Aracın motor suyu biterse ne olur?
  7. Antifriz neden azalır?

Motor soğutma suyu nasıl konur?

Öncelikle motorunuz soğuk bir haldeyse motor soğutma suyu koymak son derece kolay bir işlem olacaktır. Motorunuzda bulunan radyatör kapağını açarak doğru miktarda suyu ekleme ile soğutma suyunu kendiniz koyabilirsiniz. Genellikle hazne üzerinde uygun su seviyesini gösteren işaretler zaten mevcuttur.

Radyatör suyu hangi seviyede olmalı?

Motor soğutma suyu seviyesini kaputun altında bulunan deposunun üzerindeki seviye göstergesine bakarak kolayca anlaşılabilir ancak seviye okuma işlemi yapılırken motorun soğuk olması ve aracın düz bir zeminde durması gerekmektedir. Soğutma suyu seviyesi Min çizgisinin altına veya Max çizgisinin üzerinde olmamalıdır.

Motor soğutma suyunun azalmasına ne sebep olur?

Motorun Suyunun Eksilmesinin 5 Nedeni Radyatör üst kapağı yanmış olabilir. Radyatör, su sızdırıyor olabilir. Radyatör boru bağlantıları gevşemiş olabilir. Motor su hortumunda delik ya da çatlak olabilir.

Radyatöre içme suyu konur mu?

İdeal bir soğutma suyu karışımı %50 antifriz ve %50 sudan oluşur. Bu nedenle musluk suyun yerine damıtılmış su kullanılması gerekir. Çoğu radyatör yaklaşık 2 galon sıvı tutabilir.

Motorun soğutma sisteminde ne kullanılır?

Sıvı soğutmalı motorlarda soğutucu akışkan olarak genellikle su kullanılır. Su soğutmalı motorlarda, motorun içerisinde meydana gelen ısı, motor soğutma suyu tarafından alınır ve radyatörde soğutulur. Soğutma suyu, su pompası vasıtasıyla devridaim ettirilir.

Aracın motor suyu biterse ne olur?

Araçta motor suyu bitmişse araç soğutma işlemini yapmayacak ve bu sayede aracın ısısı giderek yükselecektir. Eğer motor tamamen susuz kalmışsa bu tehlikelidir, çünkü motor üst kapak contası yanar. Araç hararet yapar. ... Aracın motorundaki su bu durumun olmaması için önemlidir.

Antifriz neden azalır?

Antifirizin eksilme nedenleri nelerdir? Motor soğutma suyu iki ayrı şekilde eksilme yapar. Bunlardan birisi buharlaşma iken ne yazık ki bir diğeri ise sistem içinde her hangi bir yerde kaçak olması ve suyun buradan sızmasıdır. ... Yüksek derecede havanın etkisi nedeni ile suyun debisi yükselecek ve daha hızlı akacaktır.