Rteü yüksek lisans başvuru ne zaman?

İçindekiler:

  1. Rteü yüksek lisans başvuru ne zaman?
  2. Tezsiz yüksek lisans ne demek?
  3. Yüksek lisans kaydını başkası yapabilir mi?
  4. Tez Öneri Formu nereye verilir?
  5. Yüksek lisans Kontenjan dışı ne demek?
  6. Tez öneri formu ne zaman verilir?
  7. Yüksek lisansta tez aşamasına nasıl geçilir?

Rteü yüksek lisans başvuru ne zaman?

16 Temmuz 2021 Cuma Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi lisansüstü öğrenci alımlarında (Doktora programlarında bilim sınavları hariç) başvuru ve kayıtlar online olarak yapılacaktır. Başvuru Kılavuzu için tıklayınız (Kılavuzu okuduktan sonra başvuru işlemlerine başlayınız).

Tezsiz yüksek lisans ne demek?

Tezsiz yüksek lisans, lisans bölümünden mezun olanların isteğe bağlı olarak ister kendi eğitim alanında isterse de faklı bir alanda, bilgilerin uygulamaya dönmesinin arzulandığı lisansüstü eğitim biçimlerinden bir tanesidir. Bu program için ALES olarak bilinen akademik lisans eğitim sınavına girmeye gerek olmamaktadır.

Yüksek lisans kaydını başkası yapabilir mi?

Başvurular şahsen yapılmaktadır fakat evraklarınızın eksiksiz olması durumunda başka birisi de adınıza başvuru yapabilir.

Tez Öneri Formu nereye verilir?

Kapalı zarf içindeki Tez Önerisi (FORM-30 ve FORM-31), danışman tarafından yazılan dilekçe ekinde anabilim dalı başkanlığına teslim edilir.

Yüksek lisans Kontenjan dışı ne demek?

Soru 1: Alan İçi, Alan dışı kontenjan neyi ifade etmektedir? Alan İçi kontenjanı, başvurmak istediğiniz programın Anabilim Dalından mezun olan öğrenciler için ayrılan kontenjanı, Alan Dışı kontenjanı ise diğer mezuniyet diplomasına sahip öğrenciler için ayrılan kontenjanı göstermektedir.

Tez öneri formu ne zaman verilir?

Anabilim dalı, Tez Öneri Formunu akademik kurul kararı ile birlikte öğrencinin derslerini tamamladığı 2. yarıyılın sonunda, en geç 3. yarıyılın akademik takvimde belirtilen kayıt yenileme haftasında enstitüye gönderir.

Yüksek lisansta tez aşamasına nasıl geçilir?

Soru: Yüksek lisansta tez aşamasına geçmek için gereken şartlar nelerdir? İlk 2 yarıyılda yada istenilen 2 yarıyıl ek süre ile birlikte en çok 4 yarıyılda dersleri başarı ile tamamlamak, ayrıca genel not ortalamasının 3.00 olması gerekmektedir.