Kitap alıntısı kaynakçada nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. Kitap alıntısı kaynakçada nasıl yazılır?
  2. Kitap Bölümü alıntısı nasıl yapılır?
  3. Editörlü kitaplarda atıf nasıl yapılır?
  4. Kitap Bibliyografyası nasıl yazılır?
  5. Tezde kitap bölümü nasıl yazılır?
  6. Atıfa atıf nasıl yapılır?
  7. Çok yazarlı kitap kaynakçada nasıl gösterilir?

Kitap alıntısı kaynakçada nasıl yazılır?

Doğrudan alıntı yapılması durumunda; alıntı metni yazıldıktan sonra, parantez içinde, yazarın soyadı, yayın tarihi ve sayfa numarası, virgüllerle ayrılarak yazılır. Tek bir sayfaya gönderme yapıldığında “s.”, birden çok sayfaya gönderme yapılıyorsa “ss.” yazılır.

Kitap Bölümü alıntısı nasıl yapılır?

MLA'da Bir Kitaptan Nasıl Alıntı Yapılır
  1. Yazarın soyadından sonra bir virgül ve adından sonra bir nokta ekleyin.
  2. Kitabın 2 veya 3 yazarı varsa, yazarın adını virgülle ayırmanız ve son yazarın adından önce "ve" kelimesini kullanmanız gerekir.
Daha fazla öğe...

Editörlü kitaplarda atıf nasıl yapılır?

Editörlü kitabın tamamına veya editörün yazdığı kısımlara “Kitap-Editörlü” kapsamında atıf yapılır. Editörlü kitabın içindeki bölümlere ise “Kitap Bölümü” türünde atıf yapılır. Editör Adı ve Soyadı (ed.), Kitap Adı (Basım Yeri: Yayıncı, Basım Yılı), Cilt/Sayfa Numarası.

Kitap Bibliyografyası nasıl yazılır?

Bibliyografya yazımı kitaplarda öncelikle kitabın adı ile başlar. Daha sonra sırasıyla yazarın adı, konu, bölümler, cilt sayıları, baskı sayıları, basım yeri, basım yılı, sayfa miktarı, Kültür Bakanlığınca verilen ISBN kodu, eserin boyutu, fiyatı, resimli olup olmadığı, dizi baskısı ve kağıdın nitelikleri yer alır.

Tezde kitap bölümü nasıl yazılır?

Kitap bölümlerden oluşmuyor yalnızca tek başlık içeriyorsa başlık kısmına kitabın adı yazılır. Kitabın yayın yılı, alıntılanma yapılan sayfa numarası eklenir. Yayınlandığı il ve yayınlayan kitabevi ya da kuruluş yazılır.

Atıfa atıf nasıl yapılır?

Alıntıya metnin ortasındaki cümlelerde yer verilmişse, alıntı yapılan kısım çift tırnak içinde verildikten hemen sonra parantez içinde kaynağa atıf yapılır. Sonrasında ise diğer cümlelere devam edilir. Örnek: Kitaplar aracılığı ile çocukların duygusal gelişimi desteklenebilir.

Çok yazarlı kitap kaynakçada nasıl gösterilir?

Üç ve daha çok yazarlı kitap dipnot gösterim şekli: Yazar Adı Soyadı v.dğr., Kitap Adı (Baskı Yeri: Yayıncı, Baskı Tarihi; Sayfa Numarası. Yazar Soyadı v.dğr, Kitap Adı, Sayfa Numarası.