Yeşil pasaportla Rusyaya gidilir mi?

İçindekiler:

  1. Yeşil pasaportla Rusyaya gidilir mi?
  2. Yeşil pasaportla Hollandaya nasıl gidilir?
  3. Yeşil pasaport ailede kimlere verilir?
  4. Yeşil pasaportla Avrupaya gidiliyor mu?
  5. Yeşil pasaport ile Almanya ne kadar kalabilirim?

Yeşil pasaportla Rusyaya gidilir mi?

2021 Rusya Yeşil Pasaporta Vize İstiyor Mu? Rusya, yeşil (hususi) pasaport sahibi Türk vatandaşlarına tarihinden sonra vize uygulanmamaktadır. Dolayısıyla yeşil pasaport sahibi kişilerin Rusya'ya seyahatlerinden önce vize almaları gerekli değildir.

Yeşil pasaportla Hollandaya nasıl gidilir?

Hollanda ile Türkiye arasındaki vize uygulamaları uyarınca Türkiye Cumhuriyeti resmi pasaportları olan Hususi (Yeşil) Pasaport, Hizmet (Gri) Pasaportu ve Diplomatik (Siyah veya Kırmızı) Pasaport hamili olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Hollanda vize işlemlerine tabi olmazlar.

Yeşil pasaport ailede kimlere verilir?

Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Emlak Bankası çalışanlarına, 2017'de çıkan “İhracatçılara Hususi Damgalı Pasaport Verilmesine İlişkin Esaslar” isimli yasa gereğince belirli ihracat oranlarını geçmiş iş adamlarına, Yeşil pasaport alma hakkı bulunan kişilerin 25 yaşını aşmamış çocuklarına ve eşine yeşil pasaport verilir.

Yeşil pasaportla Avrupaya gidiliyor mu?

Avrupa seyahati için vizeden muaf tutulan kişilerin de seyahatleri öncesinde ilgili ülkeye giriş izni almaları öngörülmüştür. ... Bu uygulama ile Yeşil ve Gri Pasaport sahibi Türk Vatandaşları'nın vize muafiyet hakları saklı tutulup yalnızca Avrupa'ya giriş esnasında seyahat izni almaları sağlanacaktır.

Yeşil pasaport ile Almanya ne kadar kalabilirim?

Hizmet, Hususi (Yeşil) ve Diplomatik pasaport hamili vatandaşlarımız, 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, Almanya'ya yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.