Arı bakımı ne zaman yapılır?

İçindekiler:

  1. Arı bakımı ne zaman yapılır?
  2. Arı yaz bakımı nasıl yapılır?
  3. Arıların kış bakımı nasıl yapılır?
  4. Arı ne zaman beslenir?
  5. Arılar hangi saatte sakin olur?
  6. Arıdan nasıl verim alınır?
  7. Arıya kat ne zaman verilir?
  8. Arılar hangi aya kadar bal yapar?
  9. Sivas'ta bal akımı ne zaman başlar?
  10. Bal akımı ne zaman başlar?
  11. Arı nasıl bal verir?

Arı bakımı ne zaman yapılır?

İlkbaharda Arı bakımı İlkbahar döneminde yapılacak bakım tüm dönemlerde etkili olur. En yüksek bal veriminin alınabilmesi adına ilkbahar döneminde bakıma dikkat edilmelidir. En yoğun çalışmalar bu dönemde yapılır.

Arı yaz bakımı nasıl yapılır?

Yaz bakımında önemli bir hususta akşamdan verip sabahleyin kaldırmak üzere ve arıların ihtiyacına göre iki su, bir şeker veya bir su bir şekerli şurup yapılarak zaman zaman arılara verilmelidir. Bu şuruplara her ne kadar ilaç gerekirse de her iki şuruptan sonraki şuruplara “dapta 12 veya Apimisin” ilave edilmelidir.

Arıların kış bakımı nasıl yapılır?

Arılar kış uykusuna yatmazlar, petekler üzerine kümelenerek kışı geçirirler. Ortam ısısı arının biyolojik faaliyetleri için 33-36 derece, uçabilmesi için asgari 7-8 derece ve besin toplayabilmesi için en az 10-14 derece olması gerekir. Kolonilere kış yiyeceği olarak bal ve polen depolanmış petekler bırakılır.

Arı ne zaman beslenir?

Arıların diğer çiftlik hayvanları gibi, düzenli ve sürekli beslenmeleri gerekmez. Ancak acil durumlarda veya ek besin maddeleri gerektiği zaman besleme yapılır. Genel olarak aşağıdaki durumlarda koloniler beslenmelidir. Arıların kış için yeterli bal depolayamadıkları zamanlarda (Sonbahar Teşvik Beslemesi).

Arılar hangi saatte sakin olur?

Yirmibeşoğlu, "Saat 12.00 ile 15.00 arasında arılar insanlara saldırmaz. Arılar bu saatlerde bal aramaya çıkar. Bir de yağmurlu havalarda peteğinde olur, kimseye saldırmaz.

Arıdan nasıl verim alınır?

Arıcılıkta Yüksek Verim Elde Etmek İçin
  1. Arılık Yerinin Seçimi. Arılık yeri bal kaynaklarına mümkün olduğu kadar yakın fabrika, yol kenarı, çöplük gibi olumsuz çevre şartlarından uzakta olmalıdır. ...
  2. Arının Cinsi. ...
  3. Genç Ana Arı ...
  4. Oğul Çıkartmamak. ...
  5. Kovanların Fenni ve Standartlara Uygun Olması ...
  6. Varoa mücadelesi.
BE

Arıya kat ne zaman verilir?

Genelde , arının sıkıştığı durumlarda , dış çevre şartlarının gayet iyi olduğu ilkbahar mevsiminde bu işlem yapılır.

Arılar hangi aya kadar bal yapar?

Arıların bal yapması bulunduğu yöreye göre farklılık göstermektedir. Ülkemizde bal akım zamanı yine Mayıs ayı başı gibi başlayıp Ağustos ayı sonuna kadar devam etmektedir. Hatta Ağustos ve Eylül aylarında ise çam balında yine bal gelmektedir.

Sivas'ta bal akımı ne zaman başlar?

Bal, Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında alınır. Bu üç ay boyunca çok fazla nektar alımı olacağından arıcının çok dikkatli ve hazırlıklı olması lazımdır. Yani, bir kovanda yer kalmazsa veya yeterli petek bulunmazsa arıların getirdiği nektarın büyük bölümü ziyan olur ya da arılar oğul vermek isterler.

Bal akımı ne zaman başlar?

Arıların bal yapması bulunduğu yöreye göre farklılık göstermektedir. Ülkemizde bal akım zamanı yine Mayıs ayı başı gibi başlayıp Ağustos ayı sonuna kadar devam etmektedir. Hatta Ağustos ve Eylül aylarında ise çam balında yine bal gelmektedir.

Arı nasıl bal verir?

Arılar, çiçeklerden nektar toplayarak bal yapar. Nektar toplama işlemi esnasında aynı zamanda polenleme işlemini gerçekleştirerek çiçeklerin canlı kalmasında önemli rol oynar. Mükemmel yaratılışa sahip bu mucizevi böcekler, iki midelidir.