Ayak serçe parmağı ağrısı nasıl geçer?

İçindekiler:

  1. Ayak serçe parmağı ağrısı nasıl geçer?
  2. Serçe parmağı ağrısı neden olur?
  3. Ayak serçe parmak çıkıntısı neden olur?
  4. Ayak serçe parmak kırılması nasıl anlaşılır?

Ayak serçe parmağı ağrısı nasıl geçer?

Temiz bir havlunun içerisine buzu koyarak incinen bölgede 10-15 dakika bekletmeniz ağrının azalmasında ve şişliğin inmesinde faydalı olacaktır. İlk 24 ve 72 saat içerisinde incinen parmağı bandaj ile sararak parmağınızın sabit durmasını sağlayabilirsiniz.

Serçe parmağı ağrısı neden olur?

Genel olarak serçe parmak ağrısının en sık sebebi bir el yaralanması olmaktadır. Parmak yaralanmalarının kapsamına bakıldığında cildin kesilmesine, mevcut kemiğin kırılmasına veya morarmasına ya da kas ve dokunun hasarlı almasına sebep olabilmektedir.

Ayak serçe parmak çıkıntısı neden olur?

Çoğunlukla düztabanlıkla beraber görülür. Bazılarında 7-8 yaşlarında ortaya çıkarken bazılarında ise ayakkabı giyme seçimi oluşmaya başladığı 30' lu yaşlardan sonra görülür. Bunyon, çocuk felci (polio) ve artrit gibi rahatsızlıklar sonucunda da oluştuğu görülür.

Ayak serçe parmak kırılması nasıl anlaşılır?

Ayak parmağının kırılması durumunda parmaklarda yoğun bir ağrı hissedilir. Bazı durumlarda renk değişimi ve şişlik görülebilir. Kırığın en belirgin özelliği çok yüksek bir seviyede ağrı yaşanmasıdır. Kırılan bölgede yoğun ağrı olması, kırık olduğunu gösterir.