Kısmi zamanlı öğrenci alımı ne demek?

İçindekiler:

  1. Kısmi zamanlı öğrenci alımı ne demek?
  2. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Kısmi Zamanlı Öğrenci Çalıştırılması nedir?
  3. Yarı zamanli öğrenci nedir?
  4. Kısmi zamanlı çalışma hakkı sağlayan öğrenciler haftada kaç saat çalışırlar?
  5. Kısmi zamanlı çalışma ücreti nasıl hesaplanır?
  6. Kısmi zamanlı iş nedir?
  7. KZÖ ne demek?
  8. Üniversite kısmi zamanlı çalışma nedir?
  9. Ankara Üni SKS başvurusu nedir?
  10. Kısmi zamanlı çalışmak ne demek?
  11. Kısmi süreli çalışma nasıl hesaplanır?
  12. Kısmi süreli çalışma ne demek?
  13. Kısmi Burs nedir?
  14. Kısmi süreli iş sözleşmesi haftada kaç saat?

Kısmi zamanlı öğrenci alımı ne demek?

KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ KİME DENİR? Üniversitemizin akademik ve idari birimlerinde öğrenci olarak geçici işlerde çalıştırılan ve işçi sayılmayan öğrenciye denir.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Kısmi Zamanlı Öğrenci Çalıştırılması nedir?

g) Kısmi Zamanlı Öğrenci: Üniversitemizde kayıtlı ve katkı payını yatırmış, herhangi bir disiplin suçu almamış ve bu uygulama metni esaslarına göre çalışan öğrenciyi ifade eder.

Yarı zamanli öğrenci nedir?

Kısmi Zamanlı Çalışma ile ilgili: Üniversitemizin akademik ve idari birimlerinde geçici işlerde çalıştırılan işçi sayılmayan öğrenciye denir. ...

Kısmi zamanlı çalışma hakkı sağlayan öğrenciler haftada kaç saat çalışırlar?

ÇALIŞMA KOŞULLARI 1- Kısmi zamanlı olarak çalıştırılan öğrencilerin çalışma süreleri günde 4 saat, haftada en çok 15 saattir. 2- Çalışma süresinin haftanın günlerine dağılımı, işin başlama ve bitim saatleri birim yöneticilerince belirlenir.

Kısmi zamanlı çalışma ücreti nasıl hesaplanır?

Part time çalışma maaşı nasıl hesaplanır?
  1. Tam zamanlı çalışan kişinin maaşı aylık standart çalışma süresine bölünüyor. Böylece işletmedeki saatlik çalışma ücreti ortaya çıkıyor.
  2. Saatlik çalışma ücreti çalışanın aylık çalıştığı süre ile çarpılıyor.Böylece part time çalışanın aylık maaşı ortaya çıkıyor.

Kısmi zamanlı iş nedir?

KISMİ SÜRELİ ÇALIŞMA NEDİR? İşçinin normal haftalık çalışma süresinin, tam süreli sözleşmesiyle çalışan emsal işçiye göre önemli ölçüde daha az belirlenmesi durumunda sözleşme kısmi süreli (part-time) sözleşmesidir. İş Kanunu'nun 63. maddesine göre, genel bakımdan çalışma süresi haftada en çok 45 saattir.

KZÖ ne demek?

ç) Kısmi Zamanlı Öğrenci (KZÖ): Bu Yönergeye göre İstanbul Üniversitesi tarafından kısmi zamanlı olarak geçici işlerde çalıştırılan ve işçi sayılmayan öğrenciyi, ... Yaz dönemi kısmi zamanlı öğrenci kontenjanı, İÜREB tarafından belirlenir ve SKS Daire Başkanlığınca uygun görüldükten sonra Rektörün onayına sunulur.

Üniversite kısmi zamanlı çalışma nedir?

Üniversitede Kısmi Zamanlı İş Nedir ? Üniversitenin ihtiyaç sahibi öğrencilere, belirli birimlerde (Spor Salonu, Yemekhane, Kütüphane, ÖDM ,Erasmus Ofisi, vb ) belirli bir ücret karşılığında çalışma imkanı sunduğu iş programıdır.

Ankara Üni SKS başvurusu nedir?

Her eğitim-öğretim yılının başında Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kısmi Zamanlı Öğrenci çalışmalarıyla ilgili olarak birimlerle yazışmalara başlar. ... Bu duyuruya istinaden öğrenci, http://sks.ankara.edu.tr/ web adresinden on-line olarak başvuruda bulunabilir.

Kısmi zamanlı çalışmak ne demek?

KISMİ SÜRELİ ÇALIŞMA NEDİR? İşçinin normal haftalık çalışma süresinin, tam süreli iş sözleşmesiyle çalışan emsal işçiye göre önemli ölçüde daha az belirlenmesi durumunda sözleşme kısmi süreli (part-time) iş sözleşmesidir. İş Kanunu'nun 63. maddesine göre, genel bakımdan çalışma süresi haftada en çok 45 saattir.

Kısmi süreli çalışma nasıl hesaplanır?

Çalışan kişinin o ay içerisindeki toplam çalışma saati hesaplanır. Bu süre 4857 sayılı İş Kanunu'nda belirlenmiş olan günlük yasal çalışma saati 7,5'e bölünür. 7,5 saat altında çıkan süre 1 iş günü olarak hesaplanır ve üzerine eklenir. Çıkan değer ile çalışanın 1 ay içerisinde çalıştığı gün sayısı bulunmuş olur.

Kısmi süreli çalışma ne demek?

KISMİ SÜRELİ ÇALIŞMA NEDİR? İşçinin normal haftalık çalışma süresinin, tam süreli sözleşmesiyle çalışan emsal işçiye göre önemli ölçüde daha az belirlenmesi durumunda sözleşme kısmi süreli (part-time) sözleşmesidir. İş Kanunu'nun 63. maddesine göre, genel bakımdan çalışma süresi haftada en çok 45 saattir.

Kısmi Burs nedir?

Kısmi Burslar Genellikle verilen burs şekli kısmı burslardır. Bu burslar da belli üniversitelerde kabul edilen öğrencilere £1,000 ile £5,000 arasında veril mektedir. Bu burslar çoğunlukla başarı ve yeteneklere göre verilir ancak bazen maddi yetersizlikler de göz önünde bulundurulmaktadır.

Kısmi süreli iş sözleşmesi haftada kaç saat?

İş Kanunu'nun 63. maddesine göre, genel bakımdan çalışma süresi haftada en çok kırkbeş saattir. Bir çalışmanın kısmi süreli çalışma olarak kabul edilebilmesi için, haftalık çalışma süresinin en fazla normal haftalık çalışma süresinin 2/3'ü (30 saat) olması esastır.