Hatti müdafaa yoktur sathi müdafaa vardir hangi savasta soylemistir?

İçindekiler:

  1. Hatti müdafaa yoktur sathi müdafaa vardir hangi savasta soylemistir?
  2. Hattı nedir?
  3. SIM kart ne işe yarar?
  4. Hat ne işe yarar?
  5. Sathı ne demek TDK?
  6. Satıhtan satha ne demek?

Hatti müdafaa yoktur sathi müdafaa vardir hangi savasta soylemistir?

Ankara. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 23 Ağustos 1921'de başlayan ve 22 gün süren Sakarya Meydan Muharebesi'nin yıl dönümü dolayısıyla hazırladığı videoyu sosyal medya hesabından paylaştı. "Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır.

Hattı nedir?

Hatti, (URUHa-at-ti), MÖ yıllarında Anadolu'da yaşamış bir uygarlık. Anadolu Yarımadası'nın bilinen en eski adı Hatti Ülkesi'dir. ... Bu ve bazı arkeolojik bulgular nedeniyle uzun yıllar boyunca Hititler ve Hattilerin aynı ırk ya da akraba ırklar oldukları varsayıldı.

SIM kart ne işe yarar?

SIM kartlar, üzerinde bir yonga barındıran küçük kartlardır. GSM telefonlar SIM kartı olmaksızın mobil ağlara bağlanamazlar. Bağlantı için tüm kritik bilgiler, kartta yer almaktadır. CDMA taşıyıcıları, ağında kullanımına izin verdiği tüm telefonların bir listesini tutar.

Hat ne işe yarar?

Hat sanatı ya da hüsn-ü hat (Arapça: حسن - hûsn - "güzel" + خط - khat - "yazı")[1] veya kaligrafi (Yunanca: κάλλος - kallos - "güzellik" + γραφή - graphẽ "yazı")[2] yazı sistemleri ve yazı öğeleri kullanılarak geliştirilen, sıklıkla dekoratif amaçla kullanılan, bir görsel sanat türüdür.

Sathı ne demek TDK?

satıh. a. 1. Yüzey: “Bu satıh baştan başa vatanın bütün yüzüdür.” -F. R.

Satıhtan satha ne demek?

ATMACA, su üstü harbinde Deniz Kuvvetlerinin harekât ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla geliştirilen; hücumbot, fırkateyn ve korvetlerde kullanılabilen, yüksek hassasiyetli satıhtan satha bir güdümlü mermidir.