Dental tomografi nerede çekilir?

İçindekiler:

  1. Dental tomografi nerede çekilir?
  2. Diş tomografi ücreti ne kadar?
  3. Dental tomografi Nedir?
  4. 3 boyutlu tomografi nasıl çekilir?
  5. Volümetrik tomografi nedir?
  6. Diş tomografisi zararlı mı?
  7. 3D Dental tomografi Nedir?
  8. Tomografiye metalle girilir mi?
  9. Ilaçlı tomografide nelere bakılır?
  10. DVT tomografi nedir?

Dental tomografi nerede çekilir?

Diş Tomografisi Nerede Çekilir? Bu tomografi çeşidi kişilerdeki ağız ve diş sorunlarını tespit edebilmek ve diş hekimlerinin hastalara özel tedavi planı oluşturmasını sağlayan tomografi hastanede ya da diş polikliniklerinde uzman bir hekim tarafından çekilmesi uygundur.

Diş tomografi ücreti ne kadar?

Muayene ve Tedavi Ücret Tarifesi 2020
Teşhis ve TedaviKDV HariçKDV Dahil
Bilgisayarlı Tomografi (Tek Çene)375,00405,00
Bilgisayarlı Eklem Tomografisi (Çift Taraflı)564,81610,00
Komposit Dolgu (Bir Yüzlü) (Kimyasal-Işıklı)217,59235,00
Komposit Dolgu (İki Yüzlü) (Kimyasal-Işıklı)282,41305,00
87 satır daha

Dental tomografi Nedir?

Dental tomografi x-ışını kullanılarak incelenmek istenilen bölgenin kesitsel görüntüsünü oluşturmaya yönelik radyolojik teşhis yöntemidir. Tomografi görüntüsü ile normal röntgen filmlerinde görülmeyen kemik ve yumuşak doku detayları görülebilmektedir.

3 boyutlu tomografi nasıl çekilir?

Bu oldukça olağan bir durumdur ve endişe edilmemelidir. Çekim boyunca X ışını tüpü, hastanın yattığı sedyenin etrafında dönerek bir dizi çekim yapar. Elde edilen bu görüntüler bilgisayar tarafından birleştirilerek 3 boyutlu bir görüntü oluşturulur ve radyoloji uzmanı oluşan bu görüntüleri bilgisayarında görür.

Volümetrik tomografi nedir?

Dental Volümetrik Tomografi. Dental volumetrik tomografi incelenmek istenilen bölgenin kesitsel görüntüsünü alan görüntüleme yöntemidir. Bu yöntemle normal filmde görüntülenemeyen detaylar her açıdan görülebilmekte, istenilen tedavi gerçekleştirilmekte ve ağız ve diş sorunlarınız kolaylıkla çözülebilmektedir.

Diş tomografisi zararlı mı?

Dental volümetrik tomografi (DVT) tetkikinde dahi, doz miktarı tetkikin cinsi, lokalizasyonu ve görüntüleme alanının genişliği gibi birçok parametreye bağlı olmakla birlikte tek bir inceleme ile herhangi bir zarar söz konusu değildir.

3D Dental tomografi Nedir?

3D Çene Ve Diş Tomografisi Nedir (3DCT)? 3D çene ve diş tomografisi sayesinde görüntülenmesi istenen çene kemiğini 3 boyutlu olarak izlenir. Bu da çene kemiklerinin ve dişlerin kalınlık, uzunluk ve genişliğini milimetrenin daha küçüğü kesitler halinde görülmesine olanak sağlar.

Tomografiye metalle girilir mi?

Giysilerin bir kısmı veya tamamı çıkartılarak hastane önlüğü giyilmektdir. Bu sırada görüntü kalitesini engelleyebilecek kemer, mücevher, piercing, saç tokası, takma diş ve gözlük gibi metal nesneleri çıkartılır.

Ilaçlı tomografide nelere bakılır?

İlaçlı tomografide verilen ilaç görüntüleme esnasında parlayarak daha net görüntü oluşmasını, var ise tıkanıklık ya da kaçak olan bölgenin hızla görüntülenmesini sağlar. İlaçlı tomografi sonucu da yine radyoloji uzmanı tarafından raporlanır ve sonuç ilgili hekime gönderilir.

DVT tomografi nedir?

DVT olarak da bilinen dental tomografi, 2 boyutlu görüntüleme yöntemlerinin yerine 3 boyutlu görüntüleme imkanı sunarak diş ve çene hastalıklarında, dental implant uygulamalarında ve çene-yüz bölgesi travmalarında tedavi planlaması için büyük fayda sağlamaktadır.