Ücretsiz izin dönüşü maaş ne zaman yatar?

İçindekiler:

  1. Ücretsiz izin dönüşü maaş ne zaman yatar?
  2. Ücretsiz izindeyken ilişik kesilir mi?
  3. Göreve başladıktan sonra aylıksız izin talebinde bulunulabilir mi?
  4. Ücretsiz izinde çalışabilir mi?
  5. Ücretsiz izindeki memur başka yerde çalışabilir mi?
  6. Memur yıllık izin bitmeden ücretsiz izin kullanılır mı?
  7. Ücretsiz izin desteği nereden bakılır?

Ücretsiz izin dönüşü maaş ne zaman yatar?

Göreve başladığı tarihten sonra aybaşında (15'inde) maaşı peşin ödenir. (657 S. DMK-Madde 164) (Ücretsiz izin dönüşü göreve başlayan personel için de aynı işlem uygulanır.)

Ücretsiz izindeyken ilişik kesilir mi?

Ücretsiz izinde ilişik kesilmez. Zira Dmk 62-63 bu durumda ilişik kesme süresinin izin bitiminde başlayacağını bildirir. Memurun ilişik kesmesi için göreve dönmesi gerekir.

Göreve başladıktan sonra aylıksız izin talebinde bulunulabilir mi?

7- Göreve başladıktan sonra aylıksız izin talebinde bulunulabilir mi? Mazeret izninin bitiminden itibaren göreve başlayan devlet memuru eğer isterse aylıksız isin süresinin bitim tarihi geçmemiş olması halinde bu sürenin bitim tarihine kadar aylıksız izin alabilir.

Ücretsiz izinde çalışabilir mi?

İşçi Yıllık İzindeyken Bir Başka İşte Çalışabilir mi?), ücretsiz izin sırasında işçinin bir başka işyerinde çalışmayacağına dair bir hüküm İş Kanununda yer almadığı gibi, pandemiye bağlı ücretsiz izin uygulamasıyla ilgili yapılan yeni yasal düzenlemelerde de ücretsiz izin sırasında işçinin bir başka işyerinde ...

Ücretsiz izindeki memur başka yerde çalışabilir mi?

Ücretsiz izinde olan memur, devlet memuru sıfatının gerektirdiği yükümlülükler nedeniyle başka bir işte çalışamaz. ... Ancak çalışabilse de memur ilişkisi devam eden bir kişinin gelir getirici bir işte çalışması sakıncalı olabilmektedir.

Memur yıllık izin bitmeden ücretsiz izin kullanılır mı?

Memura, 105 inci maddenin son fıkrası uyarınca verilen iznin bitiminden itibaren, sağlık kurulu raporuyla belgelendirilmesi şartıyla, istekleri üzerine onsekiz aya kadar ücretsiz izin verilebilir. ... Bu koşullardan birinin bulunmaması halinde memur ücretsiz izin hakkından yararlanamaz.

Ücretsiz izin desteği nereden bakılır?

Ücretsiz izne ayrılan ve kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan işçiler için nakdi ücret desteği başvuruları “https://uyg.sgk.gov.tr/IsverenSistemi” internet adresinden işveren tarafından yapılır.