Öğretmenlere şark görevi zorunlu mu?

İçindekiler:

  1. Öğretmenlere şark görevi zorunlu mu?
  2. Doktor mecburi hizmet kaç yıl?
  3. Tıpta zorunlu hizmet var mı?
  4. Zorunlu hizmeti tamamlamadan tayin istenebilir mi?

Öğretmenlere şark görevi zorunlu mu?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Öğretmenlerin 2019 yılı iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirmelerine ilişkin duyurusuyla, iki sene önce önerdiği gibi, doğudaki illere tayin olmak isteyen Öğretmenler için 3 yıl aynı ilde çalışma şartını kaldırdı.

Doktor mecburi hizmet kaç yıl?

Mecburi hizmet (yasal ifadesiyle Devlet Hizmeti Yükümlülüğü), 5371 sayılı Kanun ile Sağlık Hizmetleri Temel Kanununa eklenen hükümler uyarınca, 05.07.2005 tarihinden sonra mezun olan, uzmanlığını ya da yan dal uzmanlığını tamamlayan tabiplerin, Sağlık Bakanlığı tarafından atandıkları yere göre değişen 3 gün ...

Tıpta zorunlu hizmet var mı?

Mecburi hizmet tabiplere, uzman tabiplere ve yan dal uzmanı tabiplere getirilmiş bir yükümlülüktür. Her statü için ayrı ayrı zorunlu hizmet getirilmiştir. Uzman hekimler de 05.07.2005 tarihinden sonra uzman olmuşlar ise mecburi hizmet yükümlüsüdürler.

Zorunlu hizmeti tamamlamadan tayin istenebilir mi?

Özet : Zorunlu çalışma yükümlülüğünde görev yapan bir öğretmen istisnalar hariç bu görevini tamamlamadan zorunlu hizmet alanı dışına atama veya yer değiştirme isteğinde bulunamaz. ... Bu madde kapsamında görev yeri değiştirilen öğretmenler, atandıkları yer için öngörülen zorunlu çalışma süresine tabi tutulur.