Berraklık ne demek?

İçindekiler:

  1. Berraklık ne demek?
  2. Tektaşta berraklık nedir?
  3. Pırlantada Vs ve sı ne demek?
  4. Pırlantada hangi renk iyi?

Berraklık ne demek?

Pırlanta için berraklık denilen şey içindeki izlerin yoğunluğu, nerede olduğu ve izin şekli gibi özelliklerin bütün olarak değerlendirilmesidir. Berraklık IF ya da FL'de başlayarak VVS1, VVS2, VS1, VS2, SI1, SI2, SI3, I1... gibi ilerlemektedir.

Tektaşta berraklık nedir?

Berraklık bir pırlanta içerisindeki katışıksızlığın, ayıpların ya da diğer belirleyici özelliklerinin var olması (ya da olmaması) durumunu nitelemektedir. Berraklık karakteristikleri her pırlantayı diğerlerinden tümüyle ayrı kılar. Aynı yerde tümüyle aynı inklüzyona sahip olacak iki pırlanta yoktur.

Pırlantada Vs ve sı ne demek?

SI berraklığında bir taş ile VS yada VVS arasındaki fark nedir? SI1 berraklığındaki bir pırlantada tüketici pırlanta ki izleri çıplak gözle göremez. ... VS taşlarda ise yine pırlantacıların sahip olduğu büyüteç ile pırlantaya bakmanız gerekmektedir.

Pırlantada hangi renk iyi?

En değerli pırlantalar rengi beyaza en yakın olanlardır. Çünkü rengi sarıya yakın olanlar biraz daha kalitesiz bir görünüme sahiptir. İçerisinde daha fazla leke bulunduğu için fiyatı da beyaz pırlantalara nazaran daha düşük olur. Ancak çıplak gözle bakıldığında bu lekelerin görülmesi mümkün olmaz.