İmza kampanyası yasal mı?

İçindekiler:

  1. İmza kampanyası yasal mı?
  2. Kampanya imzalamak ne demek?
  3. Change org nedir güvenilir mi?
  4. Devlet Memur imza kampanyasına katılabilir mi?
  5. Change org kime hizmet ediyor?
  6. Change org ücretsiz mi?
  7. Change org kaç imza gerekiyor?
  8. Devlet memurları yarışma programlarına katılabilir mi?
  9. Change org Türk mü?

İmza kampanyası yasal mı?

Change.org imza kampanyalarının katılımcı sayısı ne kadar fazla olursa olsun YASAL BİR GEÇERLİLİĞİ BULUNMAMAKTADIR. Ülkemizin mevzuatında “imza kampanyası” diye bir kavram bulunmamaktadır.

Kampanya imzalamak ne demek?

Bir kampanya başlatıp insanları imza vererek size destek olmaya davet ediyorsunuz. Siz arkadaşlarınıza, onlar diğerlerine derken sosyal mecralardaki paylaşımlarla da imza sayısı alıyor başını gidiyor. Yarattığınız kamuoyuyla sorun çözülebiliyor. Bu imkânı sağlayan site “change.org”.

Change org nedir güvenilir mi?

Change.org bir sivil toplum kuruluşu ya da bir kampanya örgütü değildir. ... Change.org, sosyal fayda sağlama amacı güden bir teknoloji şirketidir. Tek bir cümleyle, bireylerin kendi imza kampanyalarını başlatmasına imkan sağlayan, teknoloji dünyasının gücünü toplumsal fayda için kullanan bir platformdur.

Devlet Memur imza kampanyasına katılabilir mi?

Özetleyecek olursak, memurların genel olarak, ismini ve mesleğini yazarak, imza kampanyalarına imza vermesi suç değildir. Ancak kampanyanın içeriği Kanunlarla yasaklanmamış bir düşünce olmalıdır.

Change org kime hizmet ediyor?

Kar amacı gütmeyen, kamu yararı bir şirket olan Change.org, tam tersine politik, mali lobi ve çıkar gruplarına karşı sokaktaki vatandaşın veya sivil toplum kuruluşlarının mücadele edebilmesi için imza kampanyaları ve iletişim araçları sunar.

Change org ücretsiz mi?

Vakıf özellikle Latin Amerika, Asya ve Orta Doğu'daki Change.org platformu kullanıcıları için ücretsiz tabandan eğitim ve destek sunan, doğal olarak kâr amacı gütmeyen bir kuruluştur.

Change org kaç imza gerekiyor?

Change.org'un kapatılması için, sitede açılan kampanyaya 1500 imza gerekiyor.

Devlet memurları yarışma programlarına katılabilir mi?

Devlet memurunun herhangi bir radyo ve televizyon kuruluşunda program yapmasının, programa konuşmacı olarak katılmasının 657 sayılı Kanunun yukarıda yer alan maddelerinde belirtilen ve diğer hükümlerine riayet edildiği takdirde hukuki olarak sorun teşkil etmeyeceği açıktır.

Change org Türk mü?

Change.org Türkiye ise Dr. Uygar Özesmi tarafından 2012 yılında kurulmuştur. ... Gerçek: Change.org Kamu Yararına Çalışan bağımsız bir Şirket (PBC).