Kaç ayrı mı yazılır?

İçindekiler:

  1. Kaç ayrı mı yazılır?
  2. Bir kaç kez TDK?
  3. Hiçkimse nasıl yazılır Türk Dil Kurumu?
  4. Hiç de bile mi hiçte bile mi?
  5. Sıradışı bitişik mi ayrı mı?
  6. Boz ayı nasıl yazılır?
  7. Tükenmez kalem nasıl yazılır TDK?
  8. Pedagog nasıl yazılır?

Kaç ayrı mı yazılır?

Türk Dil Kurumu'nun sözlüğü içerisinde yer alan bilgilere göre birkaç kelimesinin anlamı “çok olmayan, az sayıda olan” olarak belirtiliyor. Yani birkaç kelimesi birleşik şekilde yazılıyor. Bu kelimenin “bir kaç” şeklinde yazılması yanlış kullanım olarak biliniyor.

Bir kaç kez TDK?

TDK Yazımı Birkaç Mı, Birkaç Mı? TDK'ye göre ''birkaç'' birleşik olarak yazılmalıdır. Birçok kişi bu sözcüğü ayrı yazarak hataya düşmektedir.

Hiçkimse nasıl yazılır Türk Dil Kurumu?

Yazımı konusunda kararsız kaldığınız bu sözcüğün doğru yazılışının yanı sıra cümle içinde kullanılmış örneklerine de bu başlık altından ulaşabilirsiniz. TDK YAZIMI HİÇ KİMSE BİRLEŞİK Mİ, AYRI MI YAZILIR? Türk Dil Kurumu'na (TDK) göre 'hiç kimse' ayrı olarak yazılmalıdır.

Hiç de bile mi hiçte bile mi?

- Hiç de bile! - Hiç de değil! - Hiç de fena değil. gibi yazımlar doğrusudur çünkü "de"nin ayrı yazılması ve sertleşmemesi gerekir.

Sıradışı bitişik mi ayrı mı?

Türk dil kurumu açısından ele alındığı zaman bu kelimenin doğru yazılışı 'sıra dışı' şekilde ayrı olarak karşımıza çıkıyor. Yani bu kelimenin birleşik yazılışı yanlıştır. TDK'ya göre bu kelime için doğru yazılışı 'sıra dışı' biçiminde öne çıkıyor.

Boz ayı nasıl yazılır?

TDK'ya göre “bozayı” kelimesi birleşme esnasında anlam değişikliğine uğradığından bitişik yazılır.

Tükenmez kalem nasıl yazılır TDK?

3. -r / -ar / -er, -maz / -mez ve -an / -en sıfat-fiil ekleriyle kurulan sıfat tamlaması yapısındaki birleşik kelimeler ayrı yazılır: bakar kör, çalar saat, çıkar yol, döner sermaye, güler yüz, koşar adım, yazar kasa, yeter sayı; çıkmaz sokak, geçmez akçe, görünmez kaza, ölmez çiçek, tükenmez kalem; akan yıldız, ...

Pedagog nasıl yazılır?

Kelimenin doğru yazımı TDK'ya göre pedagog şeklindedir.