DZ ne anlama gelmektedir?

İçindekiler:

  1. DZ ne anlama gelmektedir?
  2. Başarı notu FF ne demek?
  3. FD ortalama ile geçer mi?
  4. Üniversite Not DZ ne demek?
  5. FF kaldı ne demek?
  6. DC kaç puan alıyor?
  7. Transkript DZ ne demek?
  8. Harf notu kac puan?
  9. Sakarya Üniversitesi FD ne demek?

DZ ne anlama gelmektedir?

4) Yarıyıl/yıl içinde derslere devam etmeyen öğrencilere DZ notu verilir. Bu not öğretim elemanınca yarıyıl/yılsonu sınavından önce ilan edilir. DZ notu verilen öğrenciler yarıyıl/yılsonu sınavına alınmaz ve doğrudan o dersten başarısız sayılır.

Başarı notu FF ne demek?

Bu notları aldığınız dersleri tekrar seçemezsiniz. ... Öğrencinin genel not ortalaması 2,00'ın altında ise; öğrenci, Genel Not Ortalamasını 2,00'ın altına düştüğü dönemden itibaren bu notları aldığı dersler tekrar seçilebilir. FF ise Başarısız Harf Notudur ve öğrenci FF aldığı dersleri tekrar seçebilir.

FD ortalama ile geçer mi?

Bir dersten (DC) veya (DD) alan öğrenci o dersi şartlı başarmış sayılır. Bir dersten (FF) veya (FD) alan öğrenci o dersten başarısız sayılır. Yarıyıl Başarısı: Genel not ortalaması 2.00 ve üzeri olan öğrenci dönem not ortalamaları ne olursa olsun o yarıyılda başarılı olur.

Üniversite Not DZ ne demek?

Bütün notlar öğrencinin not belgesine geçirilir. Bir dersten başarılı sayılabilmek için başarı notunun en az CC olması gerekir. ... 1) DZ (devamsız) notu; ders kaydı yaptırılan, ancak devam koşulu yerine getirilemeyen kredili dersler için verilir ve FF notu olarak değerlendirilerek ortalamalara katılır.

FF kaldı ne demek?

Dersten Kalma: Dersten kalmak için o dersin harf notuna bakılır. Eğer FF ise o dersten direk kalmışsınız demektir ve sonraki yıl bu dersi almanız gerekmektedir. Şartlı/ Koşullu Geçme: Dersinizin harf notu CD DC yada DD ise bu derslerden koşullu olarak geçmişsiniz demektir.

DC kaç puan alıyor?

AA BA BB .. Sistemi 1
NotPuan Aralığı (100'lü sistem)Katsayı (4'lü sistem karşılığı)
BB80-843
CB75-792.5
CC70-742
DC65-691.5
5 satır daha

Transkript DZ ne demek?

SD (Sorumlu Değil) notu, yapılan ders intibakı sonucu öğrencinin sorumlu olma-yacağı dersler için verilir. DV (Devam Ediyor) notu, bir dönemden uzun süreli bir dersin henüz tamamlan-madığı dönemin sonunda, derse devam etmekte olan öğrencilere verilir. DZ (Devamsız) notu, devam koşulunu sağlayamayan öğrencilere verilir.

Harf notu kac puan?

Üniversitelerde genelde puan arasındaki notlar AA harf notu ile değerlendirilmektedir. 89 ile 85 arasındaki notlar BA, 80 ve 84 arasındaki notlar BB, 79 ile 75 arasındaki notlar CB, 70 ile 74 arasındaki notlar CC, 69 ile 65 arasındaki notlar DC, 60 ile 64 arasındaki notlar DD olarak ifade edilmektedir.

Sakarya Üniversitesi FD ne demek?

) Harf notlarının açıklaması aşağıdaki şekildedir: 1) Bir dersten AA, BA, BB, CB, CC, DC ve DD notlarından birini alan öğrenci, o dersi başarmıştır. 2) FD, FF notları öğrencinin dersten başarısız olduğunu belirtir. ... 5) MU notu muafiyet sınavı uygulanan derslerden başarılı olan öğrencilere verilir.