Akşam yemeğinde ne yenir sporcu?

İçindekiler:

  1. Akşam yemeğinde ne yenir sporcu?
  2. Sporcu sağlığı ve beslenmesi nasıl olmalı?
  3. Fitness yapanlar neden pilav yer?
  4. Bir sporcu kahvaltıda ne yemeli?

Akşam yemeğinde ne yenir sporcu?

Akşam yemeği: Spor yapıyorsanız protein ihtiyacınızı mutlaka akşam yemeklerinde karşılamalısınız. Hindi, balık, tavuk, barbunya ve çeşitli baklagiller akşam yemeğinizi oluşturabilir. Baharat kullanımı miktarı yönünden diğer vücut tiplerinden daha şanslısınız diyebiliriz.

Sporcu sağlığı ve beslenmesi nasıl olmalı?

Genel olarak sporcuların diyeti; karbonhidrattan zengin, protein değerinden normal, yağ içeriğinden ise normalin biraz altında olmalıdır. Sporcuların sıvı kaybı normal bireylere göre daha fazla olduğundan içilen su miktarı arttırılmalıdır. Her sporcunun alması gereken kalori gereksinimi farklılık gösterir.

Fitness yapanlar neden pilav yer?

Zengin karbonhidrat içeriği, hazırlanmasının kolaylığı ve vücuda zararlı toksin maddelerin atılmasına yardımcı olan pirinç, sporcuların ve spor yapanların en çok tercih ettiği hububat çeşididir. Pirinç aynı zamanda kompleks karbonhidrat kaynağıdır.

Bir sporcu kahvaltıda ne yemeli?

İdeal bir sporcu kahvaltısı yulaf, yumurta, peynir, ve süt gibi protein kaynakları olmadan düşünülemez. Yulaf, yüksek oranda protein barındırmasının yanı sıra, lifli bir besin olduğu için tokluk hissinin daha uzun sürmesini sağlar. Yumurtanın beyazı saf protein kaynağı, sarısı ise sağlıklı yağ deposudur.