Masal için aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

İçindekiler:

  1. Masal için aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
  2. Aşağıdakilerden hangisi masal türünün özelliklerinden biri değildir?
  3. Aşağıdakilerden hangisi masalların özelliklerinden değildir?
  4. Masal Mensur mudur?
  5. Masallar ne ile başlar?
  6. Binbir Gece Masalları konusu ne?

Masal için aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

Kahramanları olağanüstü varlıklar olabilir. Olayların geçtiği yer ve zaman bellidir. Aşağıdakilerden hangisi masal için söylenemez? sorunun cevabı "Olayların geçtiği yer ve zaman bellidir." dır.

Aşağıdakilerden hangisi masal türünün özelliklerinden biri değildir?

Masallar düşünce yazılarıdır. Aşağıdakilerden hangisi masal türünün özelliklerinden değildir? sorunun cevabı "Masallar düşünce yazılarıdır." dır.

Aşağıdakilerden hangisi masalların özelliklerinden değildir?

Milli duygulara yer verilmesi masalın özelliklerinden biri değildir.

Masal Mensur mudur?

Mensur bir yapıya sahiptir. Nazım-nesir karışık olan masal örnekleri de vardır. Sunduğu evreni inandırıcı kılma gibi bir kaygı söz konusu değildir. Masallar, meydana geldikleri zaman bir kişinin malıyken, yaygınlaştıkça, yöreden yöreye, ülkeden ülkeye geçtikçe halkın malı olur.

Masallar ne ile başlar?

Masal nasıl başlar ? Masal tekerlemelerle başlar. Bu tekerlemeler masala dahada ayrı bir güzellik katar. Örneğin : Bir varmış bir yokmuş, evvel zaman içinde kalbur saman içinde, develer pire iken, cüceler tellal iken, ben nenemin beşiğini tıngır mıngır sallar iken...

Binbir Gece Masalları konusu ne?

Masalların iki önemli kahramanı baş vezirin kızı Şehrazat ve ülkeyi yöneten sultan Şehriyar'dır. Şehriyar zalim bir hükümdardır. ... Sonunda Şehriyar, Şehrazat'ı öldürmekten vazgeçer ve ikisi mutlu bir yaşam sürerler. Binbir gece masalları Arap edebiyatının en güzel eserlerindendir.