Burun üstündeki siyah nokta nasıl giderilir?

İçindekiler:

  1. Burun üstündeki siyah nokta nasıl giderilir?
  2. Burnun üstündeki noktalar nasıl geçer?
  3. Siyah noktalara neden oluşur?
  4. Burundaki siyah noktalar için evde ne yapabilirim?

Burun üstündeki siyah nokta nasıl giderilir?

Bir diğer kolay maske de karbonat maskesidir. Bunun içinde 1 yemek kaşığı karbonatı az suyla macun kıvamına gelinceye kadar iyice karıştırın. Daha sonra bu karışımı siyah noktanızın olduğu bölgeye uygulayıp 10 dakika kadar bekleyin. Ardından yüzünüzü ılık bir suyla iyice yıkayın.

Burnun üstündeki noktalar nasıl geçer?

Cilt gözeneklerini esneten buhar bu sayede gözeneklerden yağ ve toksinlerin daha kolay bir şekilde atılmasını mümkün kılar. Limon - karbonat: Yarım limonun suyunu 1 yemek kaşığı karbonatla karıştırın. Macun kıvamına gelen karışımı sorunlu bölgeye ovarak uygulayın. Arından cildinizi soğuk suyla durulayabilirsiniz.

Siyah noktalara neden oluşur?

Siyah noktalar, pek çok sebepten oluşabiliyor. Ergenlik döneminde yağ bezlerinin genişliğinin ve miktarının artması, kirli hava koşulları, cildin yeterince temizlenmemesi, güneş ışınlarına çok fazla maruz kalmak, stres, beslenme tarzı gibi etmenler siyah nokta oluşumuna sebebiyet veriyor.

Burundaki siyah noktalar için evde ne yapabilirim?

Bunun için 1 tatlı kaşık balı yarım limon suyuna ekleyip siyah noktalara uygulayabilirsiniz. Karbonat maskesi: 1 yemek kaşığı karbonatı az suyla macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın ve sorunlu bölgeye uygulayıp 10 dakika kadar bekleyin. Ardından yüzünüzü ılık suyla yıkayın.