Basit usul yıllık gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

İçindekiler:

  1. Basit usul yıllık gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir?
  2. Basit usulde yıllık gelir vergisi nedir?
  3. Basit usulde Bağkur primi gider yazilir mi?
  4. Gerçek usulde yıllık gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir?
  5. Basit usul vergi kaç taksitte ödenir?
  6. Bağkur ödemeleri gider yazilir mi?
  7. Şahıs şirket Bağkur primi gider yazılır mı?
  8. 2021 yıllık gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir?
  9. Basit usul dışında kalan ticari kazançlarda yıllık beyanname verme süresi aşağıdakilerden hangisi?

Basit usul yıllık gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Gelir Vergisi Kanunu kapsamında geliri sadece basit usulde tespit edilen ticari kazançlardan ibaret olan mükelleflerin; 2020 yılı kazançlarına ilişkin yıllık beyannameleri 2021 yılı Şubat ayının başından 01.03.2021 akşamına kadar verilecektir.

Basit usulde yıllık gelir vergisi nedir?

Basit usulde vergilendirme, bir hesap dönemi içinde elde edilen gelir ile giderler ve satılan malların alış bedelleri arasındaki müspet farka uygulanan vergilendirmedir.

Basit usulde Bağkur primi gider yazilir mi?

Basit usule tabi mükellefler,1479 Sayılı BAĞ-KUR Kanununun 49. maddesinin son fıkrası uyarınca, yıl içinde ödedikleri primleri yıllık beyannamelerinin “Bağ - Kur Primi” alanına toplam olarak yazmak suretiyle gider olarak indireceklerdir.

Gerçek usulde yıllık gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Hesap döneminin kapandığı ayı izleyen 4. ayın birinci gününden 25. günü akşamına kadar verilir. Beyannamenin verildiği ayın sonuna kadar ödenir. Tarhiyatın muhatabının Türkiye'yi terk etmesi halinde ise ülkeyi terk etmesinden önceki 15 gün içinde verilir.

Basit usul vergi kaç taksitte ödenir?

Gelir Vergisi için 1-25 Mart arasında beyanname verilir, ilk taksit Mart, ikinci taksit Temmuz ayında olacak şekilde 2 taksitte ödenir. Basit Usulde Gelir Vergisi için 1-25 Şubat arasında beyanname verilir, ilk taksit Şubat, ikinci taksit Haziran ayında olacak şekilde 2 taksitte ödenir.

Bağkur ödemeleri gider yazilir mi?

1479 Sayılı BağKur Kanunu'nun 49/ 3. maddesinde, sigortalılarca ödenen giriş keseneği ve sigorta primlerinin vergi uygulamasında gider olarak yazılabileceği hükme bağlanmıştır.

Şahıs şirket Bağkur primi gider yazılır mı?

Çünkü ödenen bağ-Kur primleri ile kurum kazancının elde edilmesi veya idamesi arasında bir illiyet bağı bulunmadığından ve tamamiyle ortakların şahsi ve sosyal güvenlikleri ile ilgili olduğundan bu ödemelerin şirket kayıtlarında gider olarak gösterilmeleri mümkün değildir.

2021 yıllık gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Ticari, zirai ve mesleki faaliyetinden dolayı gerçek usulde vergilendirilen gelir vergisi mükellefleri 2020 takvim yılına ilişkin yıllık gelir vergisi beyannamelerini 31 Mart 2021 Çarşamba günü sonuna kadar elektronik ortamda göndereceklerdir.

Basit usul dışında kalan ticari kazançlarda yıllık beyanname verme süresi aşağıdakilerden hangisi?

Buna göre, geliri sadece basit usulde tespit edilen ticari kazançlardan oluşan mükelleflerin 2019 yılı kazançlarına ilişkin yıllık gelir vergisi beyannamelerini vermesi için tanınan süre 2 Mart Pazartesi günü sona erecek.