Laktazim nedir?

İçindekiler:

  1. Laktazim nedir?
  2. Laktazim nedir ne için kullanılır?
  3. Relactaz damla nedir ne için kullanılır?
  4. Sab damla ne işe yarar?
  5. Relactaz nasıl kullanılır?
  6. Laktoz intoleransı Nedir belirtileri Nelerdir ve Nasıl Anlaşılır?
  7. SAP Sımplex nasıl kullanılır?
  8. Osicol nasıl kullanılır?

Laktazim nedir?

Laktaz, bağırsaklarımız tarafından laktozu sindirmek için sentezlenen doğal enzime denir. Laktaz enziminin az salgılanması veya yeteri miktarda olmaması sonucu sindirim sisteminde bozukluklar meydana gelir. Bu da laktoz intoleransı olan kişilerde gaz, şişkinlik, mide krampları ve ishale sebebiyet verir.

Laktazim nedir ne için kullanılır?

Laktoz intoleransi olan kişilerde süt ve süt ürünü içeren besinler alındığında 30 dakika ile iki saat arasında karinda şişkinlik, gaz, geğirme, bulantı ve kramp gibi durumlar ortaya çıkabilir. Laktazm® Damla süt şekerinin (laktoz) emilimine yardımcı olur.

Relactaz damla nedir ne için kullanılır?

Bebekler özellikle ilk aylarda anne sütünde bulunan laktozu yeterince sindiremedikleri için gaz problemi yaşarlar. Relactaz® Damla her emzirme öncesinde kullanılarak gazın oluşmasını engellemeye yardımcı olur ve bebeği rahatlatır.

Sab damla ne işe yarar?

Sab simplex yenidoğan ise aşırı doyma hissinde ve mide semptomatik hastalıklarda kullanılır. Karın bölgesinde röntgen çekilmesi gerekliyse ya da sonografi, bağırsak ve mide görüntülenmelerinde de tedavi amaçlı kullanılır. Bebeklerde ise genellikle gaz sorunları nedeniyle kullanılır.

Relactaz nasıl kullanılır?

Relactaz Damla Kullanımı: Her süt içiminde 8 damla Relactaz, süte damlatılarak alınır. Günlük kullanımı süt alımıyla sınırlıdır. Günde 64 damlaya kadar kullanılabilir.

Laktoz intoleransı Nedir belirtileri Nelerdir ve Nasıl Anlaşılır?

Laktoz intoleransı belirtileri nelerdir? Uygun olarak tedavi edilmediğinde laktoz intoleransı ciddi sindirim şikayetlerine yol açar. En sık görülen semptomlar şişkinlik, abdominal kramplar, ishal ve gazdır. Bazı hastalarda acil tuvalete gitme isteği, bulantı, kusma, bel ağrısı ve bazen de kabızlık görülebilir.

SAP Sımplex nasıl kullanılır?

Sab Simplex Damla Çeşitleri Yemekten önce veya yemekten sonra alınabilir. Uyumadan önce ya da sonra almanızda da bir sakınca yoktur. Uzun süredir geçmeyen bir karın ağrınız varsa kullanmanız tavsiye edilmez ve bu gibi durumlarda doktora başvurmanız gerekir.

Osicol nasıl kullanılır?

Her süt içiminde 8 damla süte damlatılarak kullanılır. Günlük kullanımı süt alımıyla sınırlıdır. Günde en fazla 54 damlaya kadar kullanılabilir.