Aracın vitesi neden zor geçer?

İçindekiler:

  1. Aracın vitesi neden zor geçer?
  2. Senkromeç şanzıman nedir?
  3. Sabahları vites neden zor geçer?
  4. Şanzıman neden ses yapar?
  5. Arabanın vitesi neden takılır?
  6. Vites boşluğu neden olur?
  7. Vites Cırtlaması neden olur?
  8. Otomatik şanzıman beyni neden bozulur?
  9. Otomatik vites selenoid arızası nasıl anlaşılır?

Aracın vitesi neden zor geçer?

Vitesin zor geçmesinin en büyük nedeni, havaların soğuk olmasıdır. Vites geçişinde ses geliyorsa ve vites kolu biraz sert ise, bu durum soğuktandır. Hava veya vites ısındığında şanzıman normale dönecektir, fakat yeni araçlarda bu duruma pek rastlanmaz.

Senkromeç şanzıman nedir?

Senkromeç; araçların vites kutusunda yer alan ve vites değiştirmeyi kolaylaştıran parçaya denir. İki dişlinin arasında bulunan senkromeç, şanzımanın içerisinde yer alır. ... Vites kolu hareket ettirildiğinde senkromeç, hareket veren dişli ile hareket alan vites dişlileri arasındaki devir sayısını eşitler ve vites geçer.

Sabahları vites neden zor geçer?

Eğer ki aracınız sabahları ya da soğuk havada çalışırken vites zor geçiyorsa bu durumda dişli yağı düşüktür ve araç vitese geçişlerde zorluk yaşar. Bunun içinde dişlilerin yağını mutlaka kontrol etmek gerekir.

Şanzıman neden ses yapar?

Aracınızı kullanırken şanzımandan inleme şeklinde bir ses duyabilirsiniz. Eğer geri vitese taktığınızda durum daha da kötüleşir ve sesin şiddeti artarsa, şanzıman yağ hattının tıkandığı anlamına gelir. ... Devir arttıkça uğultu sesi de artıyorsa arızalı bir şanzıman pompasına veya miline işaret eder.

Arabanın vitesi neden takılır?

Manuel şanzıman arızaları içinde en sık rastlanan ise vites geçişlerinde takılma olmasıdır. Şanzıman parçalarındaki mekanik arızalar, vites takılmasının ana nedenidir. Araç, vitese geçmiyor ya da araç, vitese zor geçiyorsa şanzıman arızası akla gelir.

Vites boşluğu neden olur?

Vites kolunun sallanma sebepleri ise araçtan araca değişmekte olup vites kolu boşluğu, birçok farklı faktör tarafından etkilenebilir. Bu etkenlerden kuşkusuz en barizi aracın yoğun kullanım sonucunda bazı civataların gevşemesi ve dolayısıyla da vites kolunun hareket edebileceği bir boşluk oluşmasıdır.

Vites Cırtlaması neden olur?

Ancak aracınız tüm viteslerde “cırtlama” yapıyorsa sorunun kaynağı büyük ihtimalle debriyaj setinden çıkacaktır. Debriyaj setinde bulunan ve baskı adı verilen parça, siz debriyaja bastığınızda şanzımanı boşa çıkartır. ... Durum böyle olunca da vites geçişlerinde “cart” sesi gelebilmektedir.

Otomatik şanzıman beyni neden bozulur?

Şanzıman beyninin arızalanmasına sebep olan en önemli etkenlerin başında yanlış kullanılan yağlar gelmektedir. Kullanılan yağ araca ve modeline uygun olmadığında zaman içerisinde oksidasyon bozukluklarına yol açmaktadır. Bu da şanzıman beynine zarar verebilmektedir.

Otomatik vites selenoid arızası nasıl anlaşılır?

Selenoid Valf Arızası Belirtileri
  1. Vites geçişlerinde vuruntu.
  2. Vites geçişlerinde devirin aşırı yükselmesi.
  3. Şanzımanın bir veya birkaç vitese geçmemesi.
  4. D'ye veya R'ye geç geçme.
  5. D'de veya R'de geç doldurma.