Öğrenci kopya çekerse ne olur?

İçindekiler:

  1. Öğrenci kopya çekerse ne olur?
  2. Öğrenciye kınama cezası verilirse ne olur?
  3. Kopya çekme nedir?
  4. Neden kopya çekeriz?
  5. Kopya neden çekilir?
  6. Anneye of denir mi?

Öğrenci kopya çekerse ne olur?

YÖK tarafından belirlenen kurallara göre kopya cezası kınama ve uzaklaştırma cezasıdır. Bir öğrenciye en fazla 6 aya kadar uzaklaştırma cezası verebilir. Eğer öğrenci uyarılara, kınamalara, uzaklaştırma cezalarına rağmen kopya çekmeye devam ederse sonuç okuldan atılmaya kadar gidebilir.

Öğrenciye kınama cezası verilirse ne olur?

Kınama yaptırımı, öğrenci davranışlarını değerlendirme kurulu tarafından verilir. Kınama cezası alan öğrenciye o eğitim ve öğretim yılı içinde teşekkür, takdir ve onur belgesi verilmez. Yaptırım e-Okul sistemindeki öğrenci bilgileri bölümüne işlenir.

Kopya çekme nedir?

Kopya çekmek veya yapmak, sınavlarda soruları cevaplamak için gizlice bir kaynağa bakmak veya bir kimseye gizlice yardım etmektir 2. Benzer bir anlamda, sınavda veya akademik ödevlerde, kullanım için izin alınmamış kaynakların kullanılması, sınavı veya ödevi başka birisine yaptırma olarak da tanımlanabilir 3.

Neden kopya çekeriz?

Ancak yarışma ve rekabete dayalı eğitim, öğretmen tutumları, ezbereye dayalı öğretim, kopyanın yanlış olabileceğini anlayamama, çalışma alışkanlığının kazanılmamış olması, kişilik bozuklukları gibi etkenler kopya çekmeye yol açan başlıca etkenlerdir.

Kopya neden çekilir?

Bu araştırmalarda kopya çekme sebepleri arasında ezbere ve soyut anlayışa göre eğitim yapılması, olumsuz öğretmen tutumları, çalışma alışkanlıklarının kazandırılamaması, kişilik bozuklukları, kopyanın alışkanlık hale getirilmiş olması, sınıfların kalabalık olması, uygulamaların yetersiz olması, zayıf alma korkusu, ...

Anneye of denir mi?

Anneye “öf” demek bile caiz değildir. Eşinizin annesi olsaydı ona da aynı sevgi ve saygıyı göstermek gerekirdi. Eşinizin yaptığı doğru değil.