Nurofen günde kaç kere içilebilir?

İçindekiler:

  1. Nurofen günde kaç kere içilebilir?
  2. Coldaway C günde kaç tane içilir?
  3. Nurofen aç karnına mı tok karnına mı?
  4. Aferin aç karnına mı tok karnına mı?

Nurofen günde kaç kere içilebilir?

Yetişkinlerde ve 12 yaşın üzerindeki çocuklarda, başlangıç dozu olarak su ile birlikte 2 tablet ve eğer gerekli ise her 4 - 6 saat arayla 1 veya 2 tablet şeklinde kullanılmalıdır. Günde 6 tabletten fazla kullanılmamalıdır. 12 yaşın altındaki çocuklarda kullanımı uygun değildir.

Coldaway C günde kaç tane içilir?

Yetişkinlerde ve 12 yaşın üzerindeki çocuklarda, önerilen başlangıç dozu 2 tablet ve devamında gerekli ise her 4-6 saatte bir 1-2 tablet şeklinde kullanılmalıdır. Hekim tarafından önerilmedikçe günde 6 tabletten fazla alınmamalıdır. Daima etkin en küçük doz kullanılmalıdır.

Nurofen aç karnına mı tok karnına mı?

Nurofen, ateş düşürücü etkiye sahip bir ağrı kesici ilaçtır. Soğuk algınlığı ve grip belirtilerini giderici özelliği vardır. Önerilen doza bağlı olarak günde 3 kez, en az 4 saat arayla aç karnına alınabilir. Hazımsızlık, mide yanması ve şişkinlik gibi hafif yan etkileri olabilir.

Aferin aç karnına mı tok karnına mı?

İlacı 1 bardak suyla çiğnemeden, ezmeden yutun. Doktorunuz söylemedikçe tableti bölmeyin. İlacın etkisi tok karnına içildiğinde azalabileceği için karnına alın. Unutulan dozları dengelemek için çift doz içmeyin.