SGK'dan nasıl bilgi alabilirim?

İçindekiler:

  1. SGK'dan nasıl bilgi alabilirim?
  2. SGK emeklilik başvurusu nasıl takip edilir?
  3. SGK ifadeye çağrı nedir?
  4. Alo 170 hattı ücretli midir?
  5. Ifadeye davet nedir?
  6. 182 ücretli mi ücretsiz mi?

SGK'dan nasıl bilgi alabilirim?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi “ALO 170” i 7 gün 24 saat arayabilirsiniz. İletişim merkezimiz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türkiye İş Kurumu tarafından sunulan tüm hizmetlerle ilgili olarak bilgilendirme yapmakta ve çözüm üretmektedir.

SGK emeklilik başvurusu nasıl takip edilir?

Emeklilik başvurusu sorgulama için ister Sosyal Güvenlik Kurumu resmi web adresi üzerinde yer alan uygulama ile şifresiz olarak ve sadece T.C. kimlik numarası yada evrak dosya numarası ile işlem yapabileceğiniz gibi E-Devlet Kapısı üzerinden de E-Devlet şifresi ile aynı işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

SGK ifadeye çağrı nedir?

Bu gibi durumlarda incelemeyi gerçekleştiren Sosyal Güvenlik Denetmenleri veya bazı işlerde SGK Müfettişleri bahsi geçen tarafları ifadesine başvurulmak üzere incelemenin gerçekleştirildiği il müdürlüğüne ya da bazı durumlarda mümkün ise Kurumun merkezine davet etmektedirler. ...

Alo 170 hattı ücretli midir?

ALO 170 telefon hattını arayanların ücret ödeyip ödemeyeceğine dair bilgi resmi internet sitesinde bildirilmemektedir. Ancak deneyimler göz önüne alınarak bu hattı aramanın sabit hatlar tarifesine göre ücretlendirildiği görülmüştür. ALO 170 telefon hattı ile ortalama 6 dakikalık görüşme ücreti 3,5 TL.

Ifadeye davet nedir?

Şüpheliyi ifade vermeye çağırma, şüphelinin öncelikle emniyet müdürlüğüne, jandarmaya, polis merkezine veya savcılığa davet edilmesi suretiyle olur. İfadesi alınacak kişi davetiye ile çağrılır; çağrılan kişiye çağrılma nedeni açıkça belirtilir; gelmezse zorla getirileceği yazılır (CMK m.145).

182 ücretli mi ücretsiz mi?

HASTANE RANDEVU TELEFONU ALO 182 MHRS RANDEVU HATTI ÜCRETLİ Mİ: ALO 182 Randevu Hattı acil aramalar kapsamında olmadığından ücretlidir. Hem sabit hatlardan hem de cep telefonlarından 182' yi aramak sabit bir telefon hattını aramakla eşdeğerdir. ... İnternet ve akıllı cihazlar (cep telefonu, tablet vs.)