Osmanlı arşiv belgeleri nerede?

İçindekiler:

  1. Osmanlı arşiv belgeleri nerede?
  2. Arşiv belgeleri kaynakçada nasıl gösterilir?
  3. Evraklar arşivde kaç yıl saklanır?
  4. Arşiv belgeleri dipnotta nasıl gösterilir?
  5. Osmanlı arşivleri nereye satıldı?

Osmanlı arşiv belgeleri nerede?

Arşiv, günümüzde resmî olarak Devlet Arşivleri Başkanlığı Osmanlı Arşivi olarak adlandırılmaktadır ve Devlet Arşivleri Başkanlığına bağlıdır. Arşivin muhafaza edildiği kompleks İstanbul'un Kâğıthane ilçesinde bulunmakta olup Osmanlı Arşivi Külliyesi adını taşımaktadır.

Arşiv belgeleri kaynakçada nasıl gösterilir?

Arşiv belgelerinin metin içi gösteriminde kaynağın geçtiği ilk yerde arşiv belgesinin adı kısaltılmadan yazılır. Ancak arşiv belgesinin daha sonraki gösteriminde kısaltma kullanılacak ise ilgili arşiv belgesinin kısaltması köşeli parantez içerisinde gösterilir. Daha sonraki gösterimlerde bu kısaltma kullanılır.

Evraklar arşivde kaç yıl saklanır?

Malzemenin Kurum Arşivinde Saklanma Süresi Madde 24- Kurumun elinde bulunan arşiv malzemesinin, Kurum arşivlerinde bekletilme ve saklanma süreleri 10-14 yıl arasındadır.

Arşiv belgeleri dipnotta nasıl gösterilir?

Arşiv belgelerinin dipnot gösterim şekli: Arşiv Adı, Defter, Kayıt Numarası. Arşiv Adı Kısa, Defter Kısa, Kayıt Numarası.

Osmanlı arşivleri nereye satıldı?

Eski Osmanlı Arşivi Daire Başkanı İsmet Demir, bir bölümü kağıt hamuru yapılmak üzere 1931 yılında okkası 3 kuruşa Bulgaristan'a satılan Osmanlı arşivinin kopyalarının geri getirilmesinde önemli rol oynadı.