İnsülin kaç doz yapılmalı?

İçindekiler:

  1. İnsülin kaç doz yapılmalı?
  2. Bir ünite insülin kan şekerini ne kadar düşürür?
  3. İnsülin iğnesi yanlış yapılırsa ne olur?
  4. İnsülin değeri neden yüksek çıkar?

İnsülin kaç doz yapılmalı?

Günde iki kez insulin enjeksiyonu: Genellikle tek dozun yeterli olmadığı durumlarda Tip 2 diyabetlilere önerilen insülin tedavisidir, sabah ve akşam saatlerinde yaklaşık 12 saat aralıkla olmak üzere günde 2 doz insülin uygulaması yapılır.

Bir ünite insülin kan şekerini ne kadar düşürür?

Kısa tesirli insülinler , iğne ile cilt altına enjekte edildikten 30 dakika sonra kan şekerini düşürmeye başlar ve etkileri 6 saat civarında surer. Kısa tesirli insulin yapıldıktan 15-30 dakika sonra yemek yenir.

İnsülin iğnesi yanlış yapılırsa ne olur?

* Yanlış rotasyon sonucu insülin kullananların 1/3'ünün enjeksiyon bölgelerindeki yağ dokuda yumrular oluşuyor (lipohipertrofi adı verilen bir komplikasyon). Eğer hasta lipohipertrofiye insülin enjekte ederse, insülin emilimi etkileniyor ve bu durum hastaların daha fazla insülin enjekte etmelerine neden olabiliyor.

İnsülin değeri neden yüksek çıkar?

Gün içinde aldığınız şekeri yani glikozu enerjiye dönüştürebilmeniz için insülin hormonuna ihtiyacınız vardır. Karaciğer, yağ ve kas dokusu gibi bölgelerinizde insüline karşı duyarsızlık gelişmesi sonucu insülin direnci oluşur. Bu durumda kandaki şeker enerjiye dönüşemez ve yüksek seviyelerde seyreder.